Društvo

Na protestima niko neće imati imunitet

Više stotina policajaca iz Podgorice i drugih crnogorskih gradova u smjenama će obezbjeđivati protestni skup Demokratskog fronta, čiji početak je zakazan za nedjelju u 18 časova, sa za sada neograničenim trajanjem, saznaju Vikend novine.
Na protestima niko neće imati imunitet
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Centralni štab policije, na čijem je čelu direktor Slavko Stojanović dok obezbjeđenjem rukovodi načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Jovica Rečević, odlučan je, kako tvrde, da spriječi svaki potencijalni pokušaj stvaranja nereda i narušavanja javnog reda i mira.

Iz policije ističu da su fizički spremni i tehnički opremljeni da odgovore na ovaj visokorizični bezbjednosni izazov, te da će, shodno procjenama, na ulice izvesti elitne specijalne jedinice, vodene topove i borbena vozila za razbijanje nereda.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je dobila od tužilaštva precizne instrukcije kako da se ponašaju prema učesnicima protesta u incidentnim slučajevima. "Instrukcije se odnose i na poslanike, koji će na protestima biti isključivo tretirani kao građani, i ukoliko naprave prestup sa elementima krivičnog djela, neće imati priliku da se pozivaju na imunitet", nezvanično je rečeno Vikend novinama.

Vikend novine saznaju da su inspektori u Podgorici i u još nekoliko gradova obavili razgovore sa pojedinim pripadnicima kriminalnog miljea i navijačkih grupa, upozorivši ih na posljedice njihovih eventualnih prestupa na protestima. Nezvanično, u policijskim stanicama obavljeni su razgovori sa 30-ak osoba nasilničkog profila.

Policija, kako pišu Vikend novine, raspolaže operativnim podacima da će na okupljanje DF-a doći i određeni broj raseljenih lica, kojima je navodno za to nuđen novac. Prema saznanjima policije novac je nuđen i brojnim mještanima naselja Zlatica, Zagorič, Masline, Donja Gorica i Gornja Gorica i to 300 eura po osobi.

Izvor: Vikend novine

Portal Analitika