EU web forum

EK spremna da podrži razvoj CG kao visokokvalitetne turističke destinacije

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, susreo se u Sloveniji sa evropskom komesarkom za transport, Violetom Bulc.
EK spremna da podrži razvoj CG kao visokokvalitetne turističke destinacije
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak je održan u okviru Samita 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope, koji se održava u Portorožu.

Tokom sastanka pozdravljen je razvoj Crne Gore kao visokokvalitetne turističke destinacije, uz ocjenu da je u prethodnom periodu značajan progres ostvaren u dostupnosti Crne Gore i izgradnji i unapređenju saobraćajne infrastrukture. Takođe, veoma važno je dalje, kvalitetnije, povezivanje Crne Gore sa ključnim emitivnim turističkim tržištima, na čemu će se intenzivno raditi u narednom periodu.

Po riječima komesarke Bulc, Evropska komisija je spremna da podrži izradu tehničke i druge dokumentacije po pitanju saobraćajne infrastrukture, o čemu su preliminarni razgovori već obavljeni sa resornim ministarstvom. Nastavak razgovora sa Evropskom komisijom na temu povezanosti i unapređenja saobraćajne infrastrukture očekuje se narednog mjeseca u Rigi.

Osim toga, tema sastanka ministra Gvozdenovića i komesarke Bulc bila je i zaštita životne sredine i održivi razvoj, a u vezi sa tim je iskazana spremnost Evropske komisije za podršku konceptu Smart City, u cilju poboljšanja kvaliteta života i ponude kako za građane Crne Gore, tako i za turiste.

Samit 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope završava se danas, a ministar Gvozdenović će učestvovati na ministarskom panelu na temu ''Kako biznis kreativnost pretvoriti u uspješnu realnost''.

Portal Analitika