EU web forum

Sjutra prezentacija projekta „Joint Actions for Sea Polution Prevention“ – JASPPer”

Prezentacija rezultata projekta „Joint Actions for Sea Polution Prevention“ – JASPPer”, biće održana u prostorijama Opštine Tivat, 28. aprila 2015. godine, sa početkom u 11 časova.
Sjutra prezentacija projekta „Joint Actions for Sea Polution Prevention“ – JASPPer”
Portal AnalitikaIzvor

Projekat JASPPer pripada grupi IPA projekata iz komponente II - Prekogranična saradnja, mjera 1.1. - Zajedničke mjere za zaštitu životne sredine, prirode i kulturne baštine.

Projekat je realizovan u saradnji sa Hrvatskim hidrografskim institutom iz Splita (HHI), funkcionalnim vodećim partnerom na Projektu i Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore (ZHMSCG), vodećeg partnera sa crnogorske strane. Sveučilište u Dubrovniku – Institut za more i priobalje (IMP) i Univerzitet Crne Gore – Institut za biologiju mora Kotor (IBMK) su bili partneri vodećim institucijama.

Ukupna vrijednost projekta je 598.339,17 eura. Od tog iznosa hrvatskim partnerima je opredijeljeno 251.327,49 eura, crnogorskim 254.541,00 eura bespovratne pomoći od strane EU.

Proučavano područje obuhvatalo je Dubrovačko-neretvansku županiju (Opština Konavle) i crnogorsko primorje (opštine Herceg Novi, Kotor i Tivat). Projekat je implementiran u periodu od 1. maja 2013. do 30. aprila 2015. godine.

Detaljno je i opsežno istraživan morski ekosistem, čiji rezultati su poslužili kao osnova za ocjenu efekata uticaja komunalnih voda na ekosistem mora u proučavanom području.

 

Portal Analitika