Zanimljivosti

Duh koji je riješio vlastito ubistvo!?

U zimu 1897. Meri Džejn Hister iz okruga Grinbrir (Zapadna Virdžinija) posjetio je duh njene pokojne kćerke. Mjesec dana ranije, Elva “Zona” Hister Šu iznenada je preminula. Njeno tijelo je našao dječak iz komšiluka 23. januara. Na osnovu nepotpune obdukcije zaključeno je da je izdahnula od “dugotrajne iscrpljenosti”.
Duh koji je riješio vlastito ubistvo!?
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Meri Džejn je bila van sebe zbog nerazjašnjene kćerkine smrti, ali su joj ponoćne posjete Zoninog duha pružile mnogo više od utjehe.

Saznala je da joj kćerka nije umrla prirodnom smrću, niti nesrećnim slučajem, već da je ubio suprug Erazmus “Edvard” Striblig Traut Šu.

Iako je njena smrt bila sumnjiva od samog početka, ništa nije konačno dokazalo Edvardovu krivicu. Dok je dječak obavještavao policiju i ljekara, on je okupao i obukao preminulu suprugu, što je već bilo neobično, jer su taj zadatak obično obavljale majka i druge žene.

Što je još čudnije, Šu je zabranio ljekaru da završi obdukciju. Tokom bdijenja, pažljivo je čuvao tijelo, a glavu joj je podupro jastucima i čaršavima i vezao joj maramu oko vrata. Rekao je da će na taj način udobnije počivati.

Zona je sahranjena 24. januara 1897. Kada je majka oprala čaršav koji je izvadila iz kćerkinog kovčega, voda se obojila u tamnocrveno. Iako je sve upućivalo na to da Zonina smrt nije bila slučajna, Meri Džejn je oklijevala da optuži zeta sve dok joj se u spavaćoj sobi nije ukazao kćerkin duh.

Tokom četiri noćne posjete, ispričala joj je da je ubio njen nasilni suprug, tako što joj je slomio vrat. Da bi to majci i dokazala, okrenula je glavu za 360 stepeni. Meri Džejn je otišla u policiju i ispričala im o svom iskustvu.

Tijelo njene kćerke je ekshumirano i 22. februara 1897. ponovo je urađena obdukcija, ovoga puta bez miješanja njenog supruga. Ustanovljeno je da joj je smrskan dušnik i da su joj ligamenti pokidani, a na koži su bile vidljive brazgotine.

Bilo je očigledno da joj je vrat slomljen uz primjenu sile. Ubrzo nakon toga, Edvard je uhapšen i optužen za ubistvo svoje supruge, a 11. jula je proglašen krivim i osuđen na doživotnu robiju. Tri godine kasnije umro je od posljedica nepoznate bolesti i sahranjen u neobilježenom grobu.

Edvardov advokat je tokom suđenja bio uvjeren da će paranormalno svjedočenje Meri Džejn uticati da se suđenje završi u korist njegovog klijenta, ali su njene tvrdnje potvrđene tokom unakrsnog ispitivanja, a sudija je jedva ubijedio porotu da zanemari dirljivu priču o posjetama kćerke iz groba.

Blic.rs

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.