Društvo

Francuska iskustva za efikasniju gradsku upravu

Nova uprava u Glavnom gradu planira da pojača međunarodne aktivnosti kako bi uspostavili saradnju sa nekim francuskim gradovima, kako bi postal još bolji i efikasniji servis građana, saopštio je gradonačelnik Slavoljub Stijepović na sastanku sa ambasadorkom Francuske, Veronik Brimo.
Francuska iskustva za efikasniju gradsku upravu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Stijepović je, kako je saopšteno iz PG biroa, naglasio da Glavni grad i ambasada Francuske u Podgorci imaju veoma dobru i uspješmu saradnju, posebno u oblasti kulture i obrazovanja i izrazio uvjerenje da će se ona uspostaviti i biti jednako uspješna i u drugim oblastima.

Gradonačelnik je, predstavljajući projekte koje Glavni grad planira da realizuje, ukazao na njihov značaj za Podgoricu i izrazio očekivanje da će poznate francuske kompanije pokazati interesovanje i učestvovati na međunarodnim tenderima koje Glavni grad uskoro planira da raspiše za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata.

“Stijepović je saopštio i da Glavni grad planira da dinimizara međunarodne aktivnosti kako bi Podgorica uspostavila saradnju sa pojedinim francuskim gradovima i na bazi razmjene znanja i iskustava postala još bolji i efikasniji servis građana”, navodi se u saopštenju.

Brimo je istakla da je za ambasadu posebno važna podrška Glavnog grada u realizaciji tradicionalne manifestacije "Dani frankofonije" i naglasila da će Podgorica imati podršku ambasade Francuske i za realizaciju predviđenih projekata koji su veoma važni za Podgoricu.

“Ona je konstatujući da se Podgorica vrlo brzo i dinamično razvija istakla da je za Francusku posebno važna saradnja sa Glavnim gradom, imajći u vidu da je Podgorica administrativni, obrazovni i kulturni centar Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Ambasadorka je istakla da očekuje nastavak uspješne saradnje u oblasti kulture i njeno intenziviranje kroz osmišljavanje i realizaciju zajedničkih kulturnih programa i uzajamne posjete i razmjenu umjetnika i kulturnih stvaralaca između Glavnog grada i Francuske.

Ona je,naglasila da ambasada Francuske ima veoma dobru saradnju i sa visokoobrazovnim institucijama u Crnoj Gori i iskazala uvjerenje da će što veći broj studenata iz Podgorice i Crne Gore usavršavati svoja znanja u francuskim obrazovnim institucijama.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.