Kultura

Danas prva izložba studenata Fakulteta za dizajn i multimediju UDG-a

Prva izložba studentskih radova studenata Fakulteta za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica biće svečano otvorena danas u 12 časova u galeriji Univerziteta.
Danas prva izložba studenata Fakulteta za dizajn i multimediju UDG-a
gordana borović
gordana borovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Izložba će biti otvorena nedjelju dana, do 20. marta.

Kako naglašavju sa Univerziteta Donja Gorica, ta visokoškolska ustanova je prepoznata "kao Univerzitet koji ima preduzetničku i inovativnu orjentaciju". Na Univerzitetu su u osnivanju dvije Laboratorije - Idea Lab i Laboratorija za dizajn proizivoda - koje u fokus stavljaju upravo inovativnost i kreativnost mladih ljudi, a takođe obezbjeđuju i mentore za razvijanje ove orjentacije i talenata. Osnivanje obje Laboratorije je omogućeno  uz posredstvo međunarodnih partnera i fondova. 

Izložba koja se danas otvara biće prva prezentacija semestralnih radova studenata prve i druge godine sa smjera modnog i grafičkog dizajna Fakulteta za dizajn i multimediju. Studenti će predstaviti  svoje radove javnosti dostignućima iz nekoliko oblasti: grafičkog dizajna, uključujući multimediju, i modnog dizajna kao i studentskih crteža nastalih u okviru predmeta tehnike crtanja i slikanja.

Cilj izložbe je da šira javnost sagleda, kako naglašavaju iz UDG, i razvoj studentskih ideja, pretočenih u dizajnerske misli i različite konceptualne aspekte procesa stvaranja studenata. Ovom izložbom Univerzitet želi da podstakne svoje studente na kreativno razmišljajnje i stvaranje inovativnih rješenja koja će biti jednako aktuelna kako na crnogorskom, lokalnom tako i svjetskom tržištu. Fakultet prati savremene tehnološke trendove i u okviru istih nudi svojstven i prepoznatljiv dizajnerski pristup i izraz.

.

 

Portal Analitika