Fudbal

LŠ: Madrid strahovao, Real se provukao, Porto razbio Bazel!

Prvi učesnici četvrtfinala Lige šampiona su fudbaleri Real Madrida i Porta - Real je nakon trijumfa od 2:0 u Gelzenkirhenu, kod kuće strahovao za prolaz jer je večeras odličnim Šalke slavio sa 4:3, dok je Porto poslije 1:1 u Bazelu deklasirao Švajcarce čak 4:0.
LŠ: Madrid strahovao, Real se provukao, Porto razbio Bazel!
Portal AnalitikaIzvor

Na meču u Madridu u 20. minutu ofanzivna igra donijela je rezultat Šalkeu, poslije akcije po desnoj strani, Trankiljo Barneta šalje loptu kroz kazneni prostor, ona dolazi do usamljenog beka Kristijana Fuksa koji pogađa Kasiljasa, ali snažan udarac završava u golu. Nije dugo trajala prednost gostiju u Madridu, Real je brzo stigao do poravnanja. Toni Kros je ubacio loptu iz kornera, a Kristijano Ronaldo sjajno skočio na petercu i glavom zatresao mrežu.

U 41. Minut gosti su opet poveli. Poslije šuta Mejera, Kasiljas kratko odbija loptu, na koju je natrčao Klas-Jan Huntelar i ubacio je u mrežu. Međutim, u posljednjim sekundama poluvremena Kristijano Ronaldo je udarcem glavom, poslije centaršuta Fabija Konentraa sa lijeve strane pogodio za 2:2.

realsalke22

Na startu drugog poluvremena Madriđani stižu do preokreta. Karim Benzema je dobio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, "naslagao" je cijelu odbranu Šalkea uključujući i golmana i ubacio loptu u nebranjenu mrežu. Međutim, samo četiri minuta kasnije Sanea je fantastičnom dijagonalom poravnao rezultat. Da navijači reala strijepe do kraja za prolaz pobrinuo se Huntelar koji je sjajno istrčao u 85. minutu i od prečke zatresao mrežu domaćina za 3:4! Pritiskali su do kraja Njemci, Kasiljas je nekoliko puta spašavao gol Madriđana, na kraju Real se provukao, domaćin je ispraćen zvižducima sa bernabeua.

Real Madrid – Šalke 3:4 (prvi meč 2:0)

Ronaldo 25, 45+1, Benzema 53 – Fuks 20, Huntelar 41, 85', Sane 57

Real Madrid (4-3-3): Kasiljas – Koentrao (Marselo 58'), Varan, Pepe, Arbeloa (Naćo 83') – Isko, Kros, Kedira (Modrić 58') – Ronaldo, Benzema, Bejl

Šalke (4-4-2): Velenrojter – Fuks, Nastasić, Matip, Hevedes – Barneta (Učida 81'), Heger (Gorecka 57'), Nojštater, Mejer – Huntelar, Čupo-Moting (Sane 29')

portobazel1003

U drugom meču Portugalci su stigli do gola protiv Bazela u 14. minutu, sjajan gol iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora postigao je Jasin Brahimi. U trećem minutu drugog dijela Brahimi je prošao po lijevoj strani i dodao loptu do Ektora Erere, ovaj je ostao usamljen na ivici kaznenog prostora odakle šalje sjajnu dijagonalu za 2:0.

Domaćin je dotukao Švajcarce u 56. minut još jednim golom iz slobodnog udarca. Kazemiro je sa 30-ak metara fantastičnim udarcem pogodio za 3:0. 15 minuta prije kraja već riješenog meča i Vinsent Abubakar je zabavio pobliku na Dragau i sjajnim golom postavio konačnih 4:0! Gosti su meč završili sa desetoricom jer je drugi žuti zaradio Samjuel.

Porto – Bazel 4:0 (prvi meč 1:1)

Brahimi 14, Erera 47, Kazemiro 56', Abubukar 76'

Porto (4-3-3): Fabijano – Sandro, Marsano, Majkon, Danilo (Martins 22') – Evandro (Kvarežma 78'), Kazemiro, Erera – Brahimi (Neves 74'), Abubakar, Teljo

Bazel (4-3-3): Vaclik – Safari, Samuel, Šar (Embolo 58'), Džaka – Zufi, Fraj (Kakitani 63'), Elnenj – Gaši (kala 77'), Gonsales, Štreler

Za sjutra zakazani su dueli Čelzija i Pari Sen Žermena u Londonu (1:1) i Bajerna i Šahtjora (0:0). Narednog utorka igraće Monako i Arsenal (3:1), kao i Atletiko i Bajer Levrkuzena u Madridu (0:1). Dan kasnije sastaće se Barselona i Mačester siti (2:1), odnosno Borusija i Juventus (1:2). 

Portal Analitika