Fudbal

LŠ: Rutinski za Real, Bazel želi iznenađenje

Prve četvrtfinaliste Lige šampiona dobićemo večeras nakon revanš mečeva osmine finala između madridskog Reala i Šalkea, odnosno Porta i Bazela. Real je u Gelzenkirhenu slavio sa 2:0 i trebalo bi rutinski da prođe među osam najboljih, dok Porto zahvaljujući remiju 1:1 ima blagu prednost u revanšu protiv Švajcaraca.
LŠ: Rutinski za Real, Bazel želi iznenađenje
Portal AnalitikaIzvor

Tim Karla Anćelotija ne dočekuje Šalke u baš dobrom raspoloženju jer je minulog vikenda porazom u Bilbau (1:0) prepuštio prvo mjesto na tabeli Primere najvećem rivalu - Barseloni. Dobra vijest za italijanskog stručnjaka je povratak Luke Modrića u tim poslije četvoromjesečne pauze zbog povrede.

"Bilo je previše konfuzije i sporo smo igrali u Bilbau. Napadači Benzema i Ronaldo bili su totalno odsječeni, a vjerujem da će povratkom Modrića situacija biti drugačija", rekao je Anćeloti.

Sa druge strane Šalke putuje u Madrid nakon što je prekinuo niz od tri meča bez pobjede u Bundesligi trijumfom nad Hofenhajmom od 3:1.

"Idemo u goste u Realu sa puno optimizma, iako nam niko ne daje prevelike šanse. Možda je u tome naša prednost", rekao je defanzivac Kristijan Fuks.

Trenera Porta Žulijana Lopetegija uoči duela sa Bazelom brine izostanak kapitena i najboljeg strijelca Džeksona Martineza, koji se povrijedio u petak uveče protiv Brage i propuštiće revanš.

"Govorimo o napadaču koji je postigao mnogo golova, ali i mnogo više od toga doprinio timu. Martinez je pravi primjer profesionalca sa izraženim karakterom i nedostajaće nam", rekao je Lopetegi.

U centru pažnje na stadionu Dragao biće trener gostiju Portugalac Paulo Sousa, svojevremeno fudbaler Sportinga i Benfike.

"Vjerujemo da možemo da iznenadimo favorizovanog rivala i plasiramo se drugi put u četvrtfinale Lige šampiona", rekao je Sousa.

Šampion Švajcarske je ove sezone najprijatnije iznenađenje Lige šampiona pošto se sa madridskim Realom plasirao u osminu finala u grupi sa Liverpulom i Ludogorecom. Utakmice u Madridu i Portu igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati.

Portal Analitika