Društvo

MARKOVIĆ: Neće Marović odlučivati kome će dati sumnjive milione

Ako pravna država bude djelovala i ako nadležni budu radili u skladu sa zakonom, neće Svetozar Marović odlučivati šta će biti sa sumnjivim novcem, već oni koji su u ime države zaduženi da to rade, stav je Nikole Markovića, pomoćnika glavnog i odgovornog urednika Dana.
MARKOVIĆ: Neće Marović odlučivati kome će dati sumnjive milione
Portal AnalitikaIzvor

Taj list je objavio danas tekst u kome se navodi kako je Đorđina Marović, supruga Svetozara Marovića, imala u švajcarskom ogranku banke HSBC otvoren račun na svoje ime sa 3,8 američkih miliona dolara između 2006. i 2007. godine, prema informacijama sajta OCCRP-a (Organized Crime and Corruption Reporting Project, Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara). U reagovanju dostavljenom Portalu Analitika povodom izjave Svetozara Marovića da će "sve što se nađe u bilo kojoj banci na ime bilo kojeg člana njegove porodice pokloniti neprijateljima da finansiraju svoje aktivnosti protiv njega i njegovih prijatelja",

- Najava Svetozara Marovića da će sredstva u iznosu od 3,8 miliona dolara, između ostalog, pokloniti Danu, jeftin je trik i puka demagogija, jer taj novac treba da se vrati u budžet Crne Gore, ukoliko potpredjednik DPS-a ne dokaže kako ga je stekao.

Marković dodaje da su suprotno dokumenatima, izjave Marovića "dokaz je da nema valjan odgovor na to otkud mu danas otkriveno enormno bogatstvo kojim raspolaže njegova familija".

- Očekujem da tužilastvo do detalja ispita porijeklo Marovićevih miliona i provjeri da li se radi o nezakonitom bogaćenju. Neko mora imati milione i milione, kada je spreman da pokloni one pronađene na samo jednom računu. Vjerujem da će se u najavljenim sudskim procesima do detalja otkriti ukupno bogatsvo Marovića i način na koji je stečeno, jer cjelokupna crnogorska javnost sa posebnim zanimanjem očekuje odgovor na pitanje: "Odakle tokiki novac javnom funkcioneru Svetozaru Maroviću?" - zaključuje Marković u reagovanju koje potpisuje.

Portal Analitika