Vaterpolo

RL: Poraz Jadrana, Mladost slavila u Igalu

Vaterpolisti Jadrana poraženi su večeras u Igalu od zagrebačke Mladosti 12:10 (2:4, 5:3, 2:1 i 3:2), u utakmici drugog kola Lige za prvaka Triglav Regionalne lige.
RL: Poraz Jadrana, Mladost slavila u Igalu
Portal AnalitikaIzvor

Zagrebački tim drugim uzastopnim trijumfom preuzeo je četvrto mjesto na tabeli od Jadrana, koji je drugi put poražen u ovoj fazi takmičenja. Crnogorski prvak na startu druge faze regionalne lige poražen je od Radničkog 5:4.

Jadran je večeras bolje počeo meč, dobio je prvu četrvrtinu 4:2, a sredinom posljednjeg dijela imao je minimalnu prednost (10:9). Uslijedila je serija od tri uzastopna pogotka Mladosti za potpun preokret i pobjedu.

Mladost je do pobjede vodio Andrija Bašić sa tri gola, po dva postigli su Luka Lončar, Ante Vukićević i Antonio Buha, a po jedan Ivan Capan, Ivan Živković, i Ivan Milaković. U hercegnovskom timu najbolji je bio Dragan Drašković sa četiri pogotka, Jovan Sarić je postigao dva, dok su se po jednom u listu strijelaca upislai Aleksa Ukropina, Vlado Popadić, Stefan Vidović i Bojan Banićević.

Jadran će u narednom kolu, 25. februara, biti gost riječkog Primorja.

Crnogorski derbi u Ligi za opstanak i plasman donio je uzbuđenja, ali su bodovi otišli u Budvu. Budvani su savladali Primorac u Kotoru (10:8) i nastavili borbu za jedno od prva dva mjesta koje donosi opstanak.

Portal Analitika