Vaterpolo

Jadran pružao otpor do posljednje četvrtine, ali je Novi Beograd na kraju slavio uz osam golova razlike

Vaterpolisti Jadrana doživjeli su novi poraz u pretposljednjem kolu regionalne Premijer lige. Od sastava u Herceg Novom, na turniru u Splitu večeras je bio bolji Novi Beograd, koji je slavio rezultatom 9:17 (3:5, 2:2, 2:4, 2:6).

Jadran pružao otpor do posljednje četvrtine, ali je Novi Beograd na kraju slavio uz osam golova razlike Foto: PVK Jadran
Portal AnalitikaIzvor

Novljani su otvorili meč i nakon šest minuta gubili su rezultatom 1:4. No, onda je uslijedila mnogo bolja igra našeg prvaka, koji je nakon prvog dijela igre bio na minus dva (5:7).

Uzastopnim pogocima Skumpakisa, Jakšića i Ćuka, Beograđani su u trećem periodu prvi put vodili pet razlike (5:10). Onda je uzvratio Jadran - do kraja četvrtine pogađali su Jovan Vujović i Holod, te je uoči završnih osam minuta bilo 7:11.

U posljednjem kvartalu je beogradski sastav pojačao tempo, stižući na kraju do prednosti od osam golova.

Danilo Radović bio je najefikasniji u Jadranu sa tri gola, a toliko je na suprotnoj strani postigao Alvaro Granados.

Jadran će sjutra, u završnom kolu Premijer lige, igrati protiv Crvene zvezde, i to u 18:00 časova. U slučaju da trijumfuje, tim iz Herceg Novog sezonu bi završio na četvrtom mjestu.

Sa druge strane, u 19:45 počeće meč sezone - u direktnom okršaju za naslov prvaka, snage će odmjeriti splitski Jadran i Novi Beograd.

Portal Analitika