Politika

BALOTA: Država mora pomoći poljoprivrednicima i maloj privredi

Koordinator Rožajskog odbora Pozitivne Munever Balota je izjavio da će se stranka u gradu na Ibru snažno boriti da svi Rožajci budu jednaki pred institucijama, kako državnim tako i opštinskim, bez obzira na partijsku ili rođačku pripadnost. U tom smsilu Pozitivna je otpočela aktivnosti na terenu kako bi Rožajcima predstavila svoj program i kako bi se stvorila stamena i stabilna partijska organizacija u Rožajama, jer samo dobra politička alternativa može mijenjati postojeće jako loše stanje.
BALOTA: Država mora pomoći poljoprivrednicima i maloj privredi
Portal AnalitikaIzvor

Ono zašto će se Inicijalni, a kasnije i Opštinski odbor Pozitivne u Rožajama posebno zalagati su stvaranje uslova za nova radna mjesta i pomoć maloj privredi. Nekada industrijski snažno Rožaje je danas postalo prepoznato po socijalnim davanjima, dok mala privreda nema gotovo nikakvu podršku države. Veliki broj mladih ljudi u Rožajama je voljno da radi, ali nema nikakvu mogućnost da ima garancije za  plasman bilo čega što bi se proizvelo, počev od poljoprivrednih proizvoda i stoke, pa sve do proizvoda od drveta. Drugim riječima, ko god što radi, prepušten je sam sebi. Pozitivna u Rožajama će se posebno zalagati da se taj odnos promijeni, jer je nedopustivo da čitave generacije ostaju nezaposlene i besposlene. Time se stvaraju predsulovi da ćemo generacijama imati socijalne proteste u gradu na Ibru.

Država i opština moraju da se uključe u rješavanje velikih problema građana jer su oni i državi i opštini pružili mnogo. Prvi korak je da se pomogne poljoprivrednicima i malim privrednicima u pronalaženju plasmana za njihove proizvode. To je prvi korak koji je potrebno učiniti, zaključio je Balota.

 

Portal Analitika