Zanimljivosti

Spreman za Detroit: Infiniti "Q60" koncept

Koncept verzija naredne generacije Infiniti "Q60" kupea će biti predstavljena na predstojećem Salonu automobila u Detroitu, a sada smo po prvi put u prilici da vidimo i zvanične slike ovog modela, prenosi MojAuto.rs.
Spreman za Detroit: Infiniti "Q60" koncept
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na prvi pogled je jasna dizajnerska veza sa Infiniti "Q80" konceptom koji je predstavljen na prošlogodišnjem Salonu u Parizu, a novi "Q60" je, za one koji nijesu još navikli na novu nomenklaturu Infinitija, zapravo "G" kupe, čiji smo kompletni redizajn posljednji put vidjeli 2008. godine.

Kao što se jasno vidi na ovom konceptu, novi "Q60", koji na tržište izlazi u jesen 2016, imaće prepoznatljiv oblik uz neke nove, uzbudljive elemente poput mišićavih kontura, vertikalni otvor prednjeg branika, zanimljiv C stub i 21-inčne felne.

Šef dizajna Nisanovih brendova Širo Nakamura je ovom prilikom rekao da je "Q60" zamišljen kao konkurencija BMW "serije 4", Audiju "A5" i Mercedesu "C klase kupe".

Platforma novog "Q60" će vjerovatno biti skraćena verzija platforme sa zadnjim pogonom koja se nalazi u "Q50" sedanu.

U planu je i kabriolet, a iako i dalje nijesu poznati motori, vjeruje se da će u opciji biti novi tvin-turbo 3.0-litarski V6 iz "Q80 inspirejšn" modela, a sasvim je moguća i hibridna varijanta modela.

Portal Analitika