Zanimljivosti

Lijepa vijest za korisnike Windowsa XP

2909Windows
B
aš kao korisnici Windows 8/8.1 operativnog sistema i Windows XP korisnici besplatno će moći da pređu na novi Windows, koji stiže 30. septembra!

Lijepa vijest za korisnike Windowsa XP
Portal AnalitikaIzvor


Microsoft je riješio da sljedeći Windows, za sada poznat kao Windows 9 mada nije sigurno da će se tako zvati, bude apsolutni hit među PC korisnicima. Tako je donijeta odluka, prema onome što je izjavio predsjednik Microsofta u Indoneziji, Andresa Diantoro, da besplatnu nadogradnju dobiju ne samo korisnici Windows 8/8.1 operativnog sistema, nego i korisnici Windows XP operativnog sistema, koji više nemaju softversku podršku Microsofta.



Na taj način Microsoft će povećati udio najnovijeg Windowsa za vrlo kratko vrijeme i omogućiti da i korisnici sa XP operativnim sistemom dobiju moderan OS. Da li će stare mašine na kojima je XP podržavati Windows 9 i na koji način će Microsoft pružiti podršku za drajvere i ostali softver tokom migracije sa XP-a na 9 ostaje nam da vidimo, ali prema prvim nezvaničnim informacijama kompanija iz Redmonda već ima spreman scenario.



Windows XP korisnici lako će prihvatiti Windows 9, jer donosi značajna poboljšanja u odnosu na Windows 8/8.1 i "pegla" sve ono što uglavnom nisu voljeli na tom OS-u:


- izbacuje se Charm bar


- ubacuje se Cortana sa podrškom za pretragu


- ubacuje se novi Centar sa obavještenjima


- Vraća se Start Meni i drugo...



Windows 9 premijera biće 30. septembra.

mondo.rs

Portal Analitika