Društvo

Granična policija od Italije dobila na poklon dva broda

3107policija
I
talijanska Vlada poklonila je crnogorskom ministarstvu unutrašnjih poslova dva broda za potrebe granične policije.

Granična policija od Italije dobila na poklon dva broda
Portal AnalitikaIzvor

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević sastao se danas sa viceadmiralom Feliciom Angrizanom, glavnim inspektorom Lučke kapetanije – Obalske straže Italije, sa kojim je razgovarao o jačanju bilateralne saradnje.

“U ime Vlade i Ministarstva infrastrukture i transporta Italije, Angrizano je Ministarstvu unutrašnjih poslova za potrebe granične policije ponudio dva broda, koje je ministar Konjević prihvatio i iskazao zahvalnost na ovom poklonu, ali i na sveukupnoj pomoći italijanske Vlade reformskim procesima kroz koje naša država prolazi na putu evropskih integracija”, saopšteno je iz Ministarstva.

Zajednički je konstatovana dobra saradnja Crne Gore i Italije u oblasti unutrašnjih poslova i ocijenjeno da postoji prostor za njeno dalje jačanje.

Konjević je ukazao na to da će u Podgorici biti sjedište kancelarije regionalnog projekta za borbu protiv organizovanog kriminala – IPA Balkan, kojim će rukovoditi Italija, a koji bi trebalo da počne na jesen ove godine.

On je dodao da je granična policija zainteresovana za uključivanje u zajedničke patrolne ali i druge aktivnosti predviđene Jadransko-jonskom strategijom.

Sagovornici su se saglasili da je prioritet u radu crnogorskih i italijanskih institucija čuvanje plave granice na Jadranu.

Izvor: MINA; foto: mup.gov.me

Portal Analitika