Društvo

Boro Đukić počasni konzul Ruske Federacije u Budvi

2907bd
U
Ambasadi Ruske Federacije u Crnoj Gori danas je održano svečano uručivanje Konzularnog patenta Boru Đukiću koji je postavljen za Počasnog konzula Ruske Federacije u gradu Budva.

Boro Đukić počasni konzul Ruske Federacije u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

 

Konzularni okrug za djelatnost Počasnog konzula uključuje teritorije opština Bar, Budva i Tivat. Ovaj korak je prva etapa u postupku registracije Đukića kao Počasnog konzula Rusije.

-Ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Andrej Nesterenko predao je patent Đukiću i istakao značaj ovog događaja u pogledu činjenice da je postao prvi Počasni konzul Rusije za više od 300 godina istorije rusko-crnogorskih odnosa, saopšteno je iz Ambasade.

Đukić je rekao da je „zahvalan sudbini da bude prvi u istoriji Crne Gore Počasni konzul najveće zemlje na svijetu - Rusije".

"Rusija mi je dala obrazovanje i vaspitanje. Drago mi je da sam danas, u dan kada je Rusija postala hriščanska država, kada je krštena Rusija, dobio ovaj važan i značajan dokument sa imenovanjem na ovu počasnu dužnost. Obavezujem se da ispunjavam moje funkcije sa visokom odgovornošću, rekao je Đukić.

 

Portal Analitika