Društvo

Bulatoviću potvrđena zatvorska, Škeroviću uslovna kazna

visi-sud-2907
B
araninu Veljku Bulatoviću potvrđena je zatvorska kazna od dvije godine i osam mjeseci zbog posjedovanja droge i ilegalnog držanja oružja, piše Pobjeda.

Bulatoviću potvrđena zatvorska, Škeroviću uslovna kazna
Portal AnalitikaIzvor

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće Višeg suda, kojim je predsjedavao sudija Predrag Tabaš. Istom odlukom Apelacionog suda potvrđena je presuda i Rajku Škeroviću iz Bara po kojoj je zbog neovlašćenog nabavljanja i držanja oružja osuđen uslovno na godinu zatvora, koju neće odslužiti ukoliko u naredne tri godine ne počini nijedno krivično djelo.

Presudom Višeg suda, kćerka Rajka Škerovića i bivša djevojka Veljka Bulatovića Nikoleta, koja je bila optužena za nedozvoljeno držanje oružja i posjedovanje droge oslobođena je optužbe.

U obrazloženju presude sudija Višeg suda Predrag Tabaš kazao je da je Veljko Bulatović nesumnjivo kriv jer je u odbrani priznao da je počinio krivično djelo za koje se tereti. Osim toga, prema stavu sudskog vijeća, dokazano je da je Bulatović „vlasnik biološkog materijala pronađenog na pištolju, vagi za precizno mjerenje i plastičnim teglama u kojima je bila spakovana droga“.

Otežavajuća okolnost za Bulatovića je ranija osuđivanost.

Sudija Tabaš je Nikoletu Škerović oslobodio krivice. On je naveo da na kesama u kojima se nalazio kokain i vaga za precizno mjerenje nije pronađen biološki materijal Nikolete Škerović.

Sud nije uvažio odbranu Rajka Škerovića da oružne listove nije produžio jer nadležni organi nijesu imali potrebne obrasce. Sudija je kazao da su oružni listovi koje je Škerović posjedovao istekli mnogo prije uvođenja novog Zakona o oružju, koji je zahtijevao nove obrasce, što je on morao znati.

Rajko Škerović, građevinski preduzetnik iz Bara, uhapšen je 21. februara prošle godine zajedno sa sinom Pavićem, zbog sumnje da stoje iza više teških krivičnih djela. Nakon četiri mjeseca, koliko su proveli u pritvoru, tužilaštvo je podiglo optužnicu samo protiv starijeg Škerovića, dok je njegov sin Pavić, zbog nedostatka dokaza, pušten da se brani sa slobode.

Optužnicom je bila obuhvaćena i Škerovićeva kćerka Nikoleta, koja je imala ključ od apartmana u porodičnom hotelu u Baru u kojem je policija pronašla kokain i oružje.

Pošto je Škerovićima određen pritvor, policiji se prijavio Nikoletin bivši momak Veljko Bulatović tvrdeći da je pronađena droga njegova. Policija je pretresom poslovnih objekata, stanova, kuća i hotela Škerovića u Baru pronašla drogu, velike količine novca, arsenal oružja, nakit, skupe satove.

pobjeda.me

Portal Analitika