Društvo

Sin Kosmajca uhapšen u Bijeloj pošto je pobjegao saobraćajnoj patroli

2306bijela
L
azar Kosmajac
(24) iz Beograda, sin Dragoslava Kosmajca kojeg je premijer Srbije Aleksandar Vučić imenovao kao najvećeg narko-bosa u Srbiji, uhapšen je juče u Bijeloj pošto je pobjegao saobraćajnoj patroli u Herceg Novom, potvrđeno je Portalu Analitika u policiji.

Sin Kosmajca uhapšen u Bijeloj pošto je pobjegao saobraćajnoj patroli
Portal AnalitikaIzvor

- Saobraćajna patrola zaustavila je automobil kojim je upravljao M.K. sa Žabljaka. U vozilu su bile još dvije osobe, jedna na mjestu suvozača i druga na zadnjem sjedištu. M.K. je samoinicijativno izašao iz automobila, i dok je iz džepa vadio dokumenta da ih preda na uvid policajcu L.K. je prešao na mjesto vozača startovao automobil i pobjegao – kazao je izvor Portala Analitika.

Odmah je organizovana potjera i mlađi Kosmajac je poslije dvadesetak minuta uhapšen u Bijeloj.

- Bio je u taksi vozilu. Uhapšen je i sproveden sudiji za prekršaje – kazao je naš sagovornik.

Da li je u automobilu kojim je Lazar Kosmajac pobjegao saobraćajnoj patroli bio i njegov otac, to pouzdano nije utvrđeno.

Uprava policije večeras je saopštila  da su službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi juče uhapsili L.K. (24) iz Beograda, zbog ometanje službenog lica u vršenju službene radnje.

- Policijski službenici su L. K, uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, sproveli Područnom organu za prekršaje u Herceg Novom, koji ga je osudio na kaznu zatvora u trajanju od deset dana, nakon čega je L.K. sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Podgorici radi izdržavanja navedene kazne zatvora – piše u saopštenju.

Uprava policije u istom saopštenju potvrdila je informaciju da je Dragoslav Kosmajac u Crnoj Gori. Kako su naveli, zbog interesovanja medija, obavještavaju javnost da je „D.K. u noći između 20. i 21. juna, koristeći ličnu kartu izdatu od strane Slovačke Republike, ušao u Crnu Goru na graničnom preijlazu između Republike Srbije i Crne Gore, Jabuka – Ranče“.

- Nadležni organi Republike Srbije se do danas nijesu ovim povodom zvanično obraćali Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore. NCB Interpol Beograd, kao ni kancelarije Interpola drugih zemalja, nijesu NCB Interpol Podgorica do danas dostavili međunarodnu potjernicu za D.K. – piše u saopštenju.

Mediji su danas prenijeli da Dragoslav Kosmajac boravi u naselju Strp kod Risna, gdje ima luksuznu kuću.

Portal Analitika