Region

Čučković: Netačno je da je Obrenovac žrtvovan zbog Beograda

cukovic
U
radili smo sve šta smo mogli, a optužbe da nisam na vrijeme upozorio Obrenovac su neosnovane, kaže za B92 Miroslav Čučković, predsjednik ove opštine. On je rekao da su imali takav nalet vode da nije bilo moguće braniti se, kao i da je sve ovo bilo nepredvidivo i neizbježno.

Čučković: Netačno je da je Obrenovac žrtvovan zbog Beograda
Portal AnalitikaIzvor

"Bez upozorenja stručnih službi, a to su RHMZ, Srbijavode, Beograd vode i Vojvodina vode, i u saradnji sa Štabom za vanredne situacije, ja to nisam mogao da uradim. Takvog upozorenja, da će se nešto ovako desiti, nije bilo“, rekao je Čučković.
On je dodao su u četvtrak uveče svi bili angažovani na ojačavanju nasipa i da su među prvima koji su spasavali bili upravo ljudi iz Beogradvoda koji nijesu znali za talas koji dolazi.
"Mi smo bili organizovani i spremni da uradimo ono što smo mogli. U četvrtak uveče smo za dvadeset minuta pokrenuli svu mehanizaciju i počeli ojačavanje nasipa. Niko nije sugerisao da uradimo drugačije nego ovako kako smo uradili. Vi kad imate takav nalet vode bilo je nemoguće braniti se. Sve što smo mogli mi smo uradili. To vam garantujem“, rekao je Čučković i dodao da je netačno da je Obrenovac žrtvovan zbog Beograda.

Čučković je rekao da su ovo nezapamćene vode i da niko nije mogao da predvidi da će se ovo dogoditi.

Portal Analitika