Abiznis

O Vektri investments početkom juna

18brkovicD
R
očište za ispitivanje potraživanja povjerilaca Vektre investments, biznismena Dragana Brkovića, odloženo je za 6. jun, kako bi se obezbijedio duži rok za eventualne nove prijave, prenosi Mina biznis.

O Vektri investments početkom juna
Portal AnalitikaIzvor

Ročište je odloženo na prijedlog stečajnog upravnika, Ognjena Jovovića, koji je saopštio da je stigla jedna prijava, ali da postoji mogućnost da ih bude još.

Jovović je podnio listu potraživanja 15. maja, koja je objavljena na oglasnoj tabli.

- Cjelishodno je da se ročište odloži kako bi se obezbijedio duži rok za eventualne prijave povjerilaca, razmotrila osnovanost podnijetih prijava i kako bi se odlučilo po žalbi dužnika na rješenje o otvaranju stečaja nad kompanijom koji se vodi kod Apelacionog suda - precizirao je Jovović.

Jedino prijavljeno potraživanje prijavila je Crnogorska komercijalna banka (CKB) u iznosu od 1,6 miliona eura.

Stečajni dužnik raspolaže sa trećinom akcija u Vektri Boka, takođe kompaniji biznismena Dragana Brkovića.

Sudija Privrednog suda, Dragan Vučević, otvorio je stečajni postupak nad kompanijom Vektra insvestments sredinom februara.

Stečaj je uveden na zahtjev CKB-a zbog duga od 1,46 miliona eura, sa uračunatim kamatama.

Kompanija OTP Factoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra 2011. godine Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura.

Uvođenje stečaja je traženo i za kompanije Vektra Montenegro, Vektra Boka, Horizon Logistic i Vektra Aviation.

Privredni sud u Podgorici je 20. decembra prošle godine uveo stečaj u kompaniju Vektra Montenegro. Rješenje o uvođenju stečaja u Vektru Montenegro donio je sudija podgoričkog Privrednog suda Miodrag Anđelić na predlog CKB-a, odnosno kompanije OTP Factoring.

Portal Analitika