Region

Mišković: Dozvolite mi da putujem

miskovic
O
ptuženi predsjednik kompanije "Delta" Miroslav Mišković tražio je danas od Specijalnog suda da mu dopusti putovanja u inostranstvo.

Mišković: Dozvolite mi da putujem
Portal AnalitikaIzvor

On je, u nastavku suđenja, rekao da njegova kompanija sa 8.000 zaposlenih zbog zabrane izlaska iz Srbije trpi štetu u milionima eura i ne može da radi normalno.

"Zašto me ne pustite da radim normalno i da Delta normalno funkcioniše? Onda me pritvorite ponovo", rekao je Mišković u nastavku suđenja za zloupotrebe u privatizaciji putarskih preduzeća, čime je nanijeta šteta od oko 20 miliona eura.

Sudija Vladimir Vučinić rekao je Miškoviću da "mora biti svestan procesne situacije u kojoj se nalazi" i istakao da je sve odluke donio po zakonu, i kada je dozvolio Miškoviću put u London i kada mu nije dozvolio putovanja u Holandiju i Italiju.

Vučinić je naveo da je sud utvrdio da ne postoji neophodnost putovanja i da je Miškovićevo poslovanje moglo da se odvija tako da planirani susreti budu drugačije organizovani.

"U zahtjevu za put u Holandiju nije priloženo ni pozivno pismo. U svakom slučaju ćemo cijeniti neophodnost putovanja. Morate pojačati argumentaciju u zahtjevima koje podnosite", rekao je Vučinić Miškoviću.

Mišković je rekao da je "duboko razočaran" zbog odluka suda da mu zabrani putovanja i naveo da Delta ne može normalno da radi ako "on sedi u Srbiji". (B92)

 

Portal Analitika