Zanimljivosti

Windows XP odlazi, što treba činiti?

1003vindovs
K
ako bi vam pomogli pri migraciji, u Microsoftu su pripremili besplatni migracijski alat - PCmover Express za Windows XP - koji kopira dokumenta i podešavanja s Windows XP PC-a na novi uređaj koji pokreće Windows 7, 8 ili 8.1

Windows XP odlazi, što treba činiti?
Portal AnalitikaIzvor


Ako još uvijek koristite XP, Microsoft namjerava da vas gnjavi obavještenjima da vas podstakne na to da tu časnu relikviju među operativnim sistemima zamijenite novijim izdanjem.



Od 15 časova u subotu, 8. marta, korisnicima XP-a Home i Professional edicije koji su odabrali da primaju obavještenja putem Windows Updatea počeće da stižu notifikacije o prestanku podrške za taj operativni sistem.



Ova obavještenja biće prikazivana svakog 8. u mjesecu, javljaju iz Microsofta, sve dok je ne onemogućite ili ne promijenite operativni sistem. A postojaće i link koji će voditi na lokalnu verziju web-stranice za podršku.



Kako bi vam pomogli pri migraciji, u Microsoftu su pripremili besplatni migracijski alat - PCmover Express za Windows XP - koji kopira dokumente i podešavanja sa Windows XP PC-a na novi uređaj koji pokreće Windows 7, Windows 8 ili Windows 8.1.



PCmover Express biće dostupan za preuzimanje na engleskom jeziku krajem sljedeće nedelje na www.windowsxp.com, francuska, njemačka, italijanska, japanska i španska verzija dolaze kasnije, a korejska, kineska, ruska i brazilsko-portugalska verzija stići će nakon toga.

tekst: b92

Portal Analitika