Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Igor i Miloš dobitnici izdanja „Nove knjige“

1002novaknjiga
P
ortal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su Miloša Bujišića i Igora Markovića sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Igor i Miloš dobitnici izdanja „Nove knjige“
Portal AnalitikaIzvor

Oni su postali dobitnici knjige „Odabrana ljubavna pisma“ i „Gnjev anđela“, koje se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu i Tivtu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1002ljubavnaOdabrana ljubavna pisma

Knjiga koja sabira najljepše ljubavne poslenice znamenitih ljudi, prepuna je zanimljivosti i uzbuđenja.

Epistolarna forma, način umjetničkog izrazavanja i vid međuljudske komunikacije koji je u ovom našem vijeku elektronike i zabluda u izmumiranju, zapravo je najupečatljiviji spoj umjetnosti i života.

Kada su ta pisma još i izraz ljubavi onih koji su u svojim djelima uljepšavali vaseljenu kroz vijekove - bilo pisanom riječi, slikom ili muzikom -onih koji su mačem osvajali svijet da bi ih porazio par lijepih očiju, onda prepiska postaje jos dragocenija.

Pred Vama je idealan poklon za zaljubljene.

1002gnjevaSidni Šeldon: Gnjev anđela

Odvažna junakinja romana je Dženifer − briljantna, lijepa advokatkinja čija je karijera bila u usponu sve dok nije naišla na surovog neprijatelja u mafiji – i na ljubav koja je može uništiti. Opasan svijet, mračna pozornica organizovanog kriminala i nemilosrdna sudnica u kojoj tužioci žele da se domognu neslućene političke moći...

U srce romana „Gnjev anđela“ Sidni Šeldon postavlja Dženifer Parker, uspješnu, nepotkupljivu i glamuroznu advokatkinju. U njenom životu postoji dvojica moćnih, neodoljivih muškarca. Jedan je političar u usponu, otac njenog djeteta. Drugi je ozloglašeni mafijaški don, njen jedini saveznik i čovjek koji će srušiti njen čitav svijet...

Roman poznatog pisca je doživjela i ekranizaciju, a sa sigurnošću će ostaviti bez teksta sve čitaoce.

Portal Analitika