Zanimljivosti

Kontroverzni lovac tvrdi: Ubio sam Bigfoota (VIDEO)

0601bigfoot
A
merički lovac Rik Dajer i ranije poznat po lažima o bigfootu, opet tvrdi da je vidio i ubio to misteriozno biće, za čije postojanje ne postoji naučno utemeljen dokaz.

Kontroverzni lovac tvrdi: Ubio sam Bigfoota (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor


Kontroverzni američki lovac napokon je obajvio fotografiju stvorenja za koje tvrdi da je upravo Bigfoot, te da ga je on ubio. Sprema se da njegovo tijelo povede na turneju po SAD-u. No, Dajer ima velikih problema s kredibilitetom kada je u pitanju Bigfoot.



On je medijima dosad kao jedini dokaz za postojanje Bigfoota dao loš snimak stvorenja, za koje je on tvrdio da je Bigfoot i koje je stajalo ispred njegovog šatora kod San Antonija, prenosi Huffington Post.



"Bigfoot je 100 posto stvaran. Tu nema sumnje. Otići ću u istoriju zapamćen kao najbolji tragač za Bigfootom na svijetu", rekao je Dajer u februaru 2013. godine.



U tom intervjuu Dajer je rekao kako je stvorenje namamio svinjskim rebarcima, postavivši ih uz jedno drvo te ga je, dok je on jeo meso, snimio telefonom. Kad se Bigfoot navodno vratio po još, Dajetr ga je, kaže, ubio te prebacio na samo njemu poznatu lokaciju.



Lovac tvrdi kako je ponudio naučnicima da urade testiranja tijela stvorenja, no nikakve podatke o tome nije predočio, ni DNK ni 3D optičke rezultate.



Odgovor na pitanje zašto, možda leži i u blamaži koju je doživio 2008. godine, kad su on i njegov saradnik razotkriveni da su javnosti htjeli da prodaju priču o tijelu Bigfoota koje imaju i za koje se ispostavilo da nije ništa više od običnog gumenog kostima majmuna.



No lovac se ne da pokolebati, a tijelo Bigfoota i rezultate testiranja namjerava da pokaže na konferenciji za medije koju će uskoro održati.

tekst i foto: dnevnik.hr

Portal Analitika