Zanimljivosti

VIDEO: Krugovi u žitu u Kaliforniji privukli radoznalce i skeptike

0301farma
K
rugovi u žitu koji su se na misteriozan način pojavili na jednoj farmi u Salinasu u Kaliforniji, privukli su brojne radoznale posjetioce, ali i skeptike.

VIDEO: Krugovi u žitu u Kaliforniji privukli radoznalce i skeptike
Portal AnalitikaIzvor

Složeni crtež - koji podsjeća na ogromni kompjuterski čip sa tačkicama u sredini - u ponedjeljak je otkriven u polju ječma. Vlasnik, Skot Entoni, najprije je angažovao obezbjeđenje da mu čuva imanje od radoznalaca, da bi u već u utorak pribjegao radikalnijem rješenju. Krugovi su nastali jednako brzo kao što su se i pojavili, mada na mnogo manje misteriozan način - vlasnik je preorao polje.



Prema pisanju “Morning heralda” Entoni navodno nije imao pojma kako su se krugovi pojavili, a glavni dio misterije koja je mnoge zaintrigirala predstavljaju tačke u sredini crteža.



Stručnjaci za Brajovu azbuku tvrde da se u njima u više navrata ponavlja broj 192, a neki od posmatrača, ko što je Manuel Madrid odmah su požurili sa tvrdnjom da crtež predstavlja dokaz venzemaljskog života.



- Ja sam uvijek voljan da povjerujem. Meni to izgleda kao djelo vanzemaljaca - izjavio je za KSBW-TV ovaj stručnjak za NLO i druge slične pojave.



Drugi, kao što je Džefri Vilson iz Nezavisnog udruženja za istraživanje krugova u žitu, insistiraju, međutim, da je crtež u ječma kod Salinasa lažan. Vilson smatra da je crtež previše blizu okolnih puteva, i nagađa da tačkice Brajovog pisma i video klip koji je odmah snimljen i postavljen na Jutjub, predstavljaju pokušaj bizarne reklame.



Prema Vilsonovom mišljenju, radi se o naručenom crtežu, koji treba da posluži kao reklama za neki proizvod, ili pak kao reklama za kompaniju koja snima dokumentarac ili neki drugi film o krugovima u žitu.



Vilson tvrdi da u krugovima prepoznaje sličnost sa radom Circlemakers.org, profesionalne grupe koja pravi krugove u žitu i koja je sarađuivala u televizijskim emisijama BBC, Najk, Histori, i drugih TV kanala.



Kompanija o kojoj je riječ nije odgovorila na ove prozivke u štampi, a na video snimku crteža iz Salinasa, koji je na Jutjub postavio korisnik “Cannnot Say”, vide se dva čovjeka koji se voze kolima u blizini krugova i vide msiterioznu zelenu svjetlost u polju.



“Čovječe, to su krugovi u žitu”, kaže jedan od njih, a zatim obojica trče u pravcu svjetla, gdje otkrivaju poleglu travu.

 

tekst i foto: blic.rs

Portal Analitika