Zanimljivosti

FOTO: Citroen C4 Grand Picasso

Citroen-Grand-C4-Picasso-1_Copy
U
zmete nedavno predstavljeni C4 Picasso, produžite međuosovinsko rastojanje tako da možete dodati treći red sjedišta i “voilà” dobili ste C4 Grand Picasso.

FOTO: Citroen C4 Grand Picasso
Portal AnalitikaIzvor

Kao i kod standardnog C4 Picassa, velika vijest je korišćenje nove EMP2 platforme, koja smanjuje težinu za 110 kg pa se poboljšanja osjete kod potrošnje, performansi i upravljanja vozilom. Nevjerojatno je da vozilo ovih dimenzija može imati emisiju štetnih gasova od samo 98 g/km CO2, što se nudi u kombinaciji 1,6-litarskog dizelskog motora i automatizovanog ručnog mjenjača ETG6 (Efficient Tronic mjenjač sa 6 brzina).

Citroen-Grand-C4-Picasso-3_CopyNovi C4 Grand Picasso ima duži međuosovinski razmak, znatno niži pod, dok je trag točkova povećan u odnosu na prethodni model. Sve to doprinosi obilju unutrašnjeg prostora, što je ključno kod kupaca automobila kao što je ovaj.
Citroen-Grand-C4-Picasso-6_Copy

Početna ponuda motora sastoji se isključivo od dizel motora. Počinje sa 1,6 HDi motorom i 90 KS, koji bi vjerovatno trebalo zaobići u automobilu ovih dimenzija, tako da snažnija varijanta sa 115 KS predstavlja optimalno rješenje. Za one energičnije u ponudi je dvolitarski BlueHDI motor sa 150 KS dok će ljubitelji benzinaca morati sačekati 1,6-litarski turbo sa direktnim ubrizgavanjem.

Citroen-Grand-C4-Picasso-7_Copy

C4 Grand Picasso u prodaji će se naći početkom jeseni po još nepoznatim cijenama.

Citroen-Grand-C4-Picasso-11_Copy

Izvor: www.twincam.me

 

Portal Analitika