Politika

Đukanović: Inicijative doprinose obnovi izgubljenog povjerenja

2405milo-djukanovic2
I
nicijative saopštene na Samitu 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, koji je danas završen u Bečićima, dobrodošle su jer doprinose obnovi izgubljenog povjerenja među državama regiona, ocijenio je premijer Milo Đukanović.

Đukanović: Inicijative doprinose obnovi izgubljenog povjerenja
Portal AnalitikaIzvor


On je kazao da to obnovljeno povjerenje učvršćuje bezbjednosno-političku stabilnost i stvara povoljan ambijent za investicije i biznis, što će, kako je naveo, doprinijeti unaprjeđenju kvaliteta života ljudi u regionu, javlja Mina.



„S tom motivacijom sam, juče i danas, učestvovao u razgovorima, jer smatram da što više ovakvih inicijativa može biti od koristi za izbor pravilnog strateškog puta regiona u cjelini“, rekao je Đukanović novinarima.



On je kazao da se raduje ulasku Hrvatske u Evropsku Uniju (EU), čime će Crna Gora i teritorijalno doći na granice Unije.



Prema njegovim riječima, budućnost regiona je u ujedinjenoj Evropi. „Zbog toga, svaki korak koji bilo koja država ovog regiona napravi ka tom cilju, smatram dobrodošlim za sve nas“.



„Okolnost da ćemo za koji dan i formalno, i na drugoj granici nakon Italije, imati EU, biće vrlo podsticajna za sve u Crnoj Gori da utrostručimo napore kada je u pitanju dostizanje standarda na kojima počiva evropska cvilizacija 21. vijeka“, naveo je Đukanović.



On je ponovio da Crna Gora ne treba da se opterećuje datumima, jer je njen cilj evropsi kvalaitet života u punom značenju te riječi.



„Što znači dovoljno kvalitetnih radnih mjesta, pravne sigurnosti za svakog građanina, dovoljno pouzdane bezbjednosne i svake druge stabilnosti, ljudskih, manjinskih i svih drugih prava, kvalitetnih usluga u oblasti zdravsta, obrazovanja, kulture, socijalne zaštite, kako bi se mogli osjećati dijelom razvijene evropske civilizacije“, kazao je Đukanović.

foto: balkaninside.com

Portal Analitika