Zanimljivosti

Profit od Androida 5 milijardi dolara!

2205android
P
rofit od prodaje smart telefona sa Android platformom dostigao je pet milijardi dolara tokom prvog kvartala ove godine, a dominantno mjesto u prodaji je imao Samsung, čiji je udio u tom profitu 95 odsto, prenose svjetske agencije.

Profit od Androida 5 milijardi dolara!
Portal AnalitikaIzvor

Prema istraživanju portala Strategy Analytics (Stratedži Analitiks), svjetska industrija pametnih Android telefona generisala je 5,3 milijarde dolara profita tokom prvog kvartala.

Android platforma je imala udio od 43 odsto u profitu smartfon industrije, što je iznosilo oko 12,5 milijardi dolara u prvom kvartalu.

Analitičar Woody Oh (Vudi O) naveo je da je isporuka Samsung Android pametnih telefona generisala 5,1 milijardu dolara profita tokom prvog kvartala, dodavši da je Samsung zadržao udio od 95 odsto profita u cijeloj industriji.

Drugo mjesto je zauzeo LG, sa tri odsto udjela u globalnom profitu.

Izvršni direktor Strategy Analyticsa Neil Mawston (Nil Mauston) ocijenio je da je za sada Samsung neprikosnoveni kralj globalne industije smartfon uređaja sa Androidom.

On je izrazio uvjerenje da Samsung generiše više prihoda i profita nego Google.

Samsung ima jaku tržišnu moć i to može iskoristiti da utiče na buduće pravde razvoja Andorid ekosistema, kazao je Mauston.

 

Portal Analitika