Društvo

ZZZCG objavio informator "Kuda nakon osnovne škole"

Zavod za zapošljavanje Crne Gore objavio je, uz podršku institucija iz prosvjete, informator “Kuda nakon osnovne škole”.

ZZZCG objavio informator "Kuda nakon osnovne škole" Foto: Zavod za zapošljavanje Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Kako su saopštili iz ZZZCG, vodič predstavlja svojevrsni priručnik za polumaturante i njihove roditelje i olakšaće im da pravilno izaberu srednju školu i buduće zanimanje.

-Informator je namijenjen učenicima koji su na životnoj prekretnici kako bi što lakše i ispravnije donijeli odluku o svom budućem pozivu. U njemu su dati podaci o svim srednjim školama u Crnoj Gori, kao i informacije šta one pružaju. Publikacija sadrži detaljan opis zanimanja za koja se moguće školovati, informacije o svijetu rada, savjete za bolju spoznaju ličnih osobina kao i najčešće greške koje tinejdžeri prave pri izboru srednje škole. U njemu se nalaze i upitnici samoprocjene kako bi stekli što realniju sliku o sebi i na taj način ojačali odluku koju treba donijeti – saopštio je samostalni savjetnik u ZZZCG Denis Martinović, koji je i glavni urednik ovogodišnje publikacije.

Naslovnu stranu ovogodišnje publikacije dizajnirala je Ulijana Boženkova učenica II B odjeljenja Srednje likovne škole “Petar Lubarda” sa Cetinja.

Informator “Kuda nakon osnovne škole”, u elektronskoj formi, može se preuzeti sa zvanične internet stranice Zavoda za zapošljavanje, kao i sa stranica Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore i Centra za stručno obrazovanje.

Portal Analitika