Komentar

Bivši lider LSCG poručio

Živković: U Nikšiću nastupiti zajedno, odbaciti sve partijske sujete i razlike

Građanske vrijednosti nemaju alternativu i najveća odgovornost na postizanju jedinstva oko njih je na najvećim političkim strankama koje sada moraju pokazati mnogo više razuma i širine, a manje političke stranke dovoljno dobre volje i pameti

Miodrag Živković Foto: PA/A
Miodrag Živković
Miodrag Živković
Miodrag ŽivkovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Pred nama su lokalni izbori u Nišiću i nažalost, dešava se ono čega se pribojavao svaki dobronamjerni građanin ove zemlje. 

Grad je podijeljen, domaći i strani emisari kolo vode, a nacionalna mržnja se širi kao najgori smrad i prijeti da uguši svaku normalnost u njemu.

Stranke i Srpska crkva koje su osvojili vlast u državi na posljednjim izborima, pokušavaju na istom talasu i sa istom matricom, osvojiti vlast i u Nikšiću. 

Jedinstvo u srpstvu i svetosavlju na jednoj strani i neskrivena mržnja prema svemu crnogorskom su njihova jedina izborna platforma.

Veliki murali i cerade sa likom izumitelja ovakve užasne izborne kampanje u čijim temeljima leži mržnja, odavno "krase" fasade nekih nikšićkih zgrada na udarnim mjestima. Njegov zli amanet ovako nastavlja da živi, iako njega više nema.

Jučerašnji primjer nacionalne mržnje ispoljen na najgrublji način prema jednoj mladoj ženi, majci troje djece, politički angažovanoj na crnogorskoj strani, samo zato što je na terasi svog iznajmljenog stana postavila crnogorsku zastavu, ubjedljivo i više od svake riječi govori o užasnoj indoktrinaciji mržnjom koja prijeti ovom gradu i svim njegovim građanima koji ne misle kao ovi mrzitelji.

Na ovakve i slične izlive nacionalne mržnje, nikako i ni po kojoj cijeni se ne smije uzvraćati istom mjerom - mržnjom!

Državotvorne građanske stranke i svi građani koji ih podržavaju, na svaku mržnju moraju odgovoriti isključivo afirmacijom svih građanskih vrijednosti koje nas spajaju, a ne mržnjom koja nas dijeli i razdvaja. Posvećenost građanskim vrijednostima i ljubav prema svom gradu i državi moraju biti jedini putokaz za pobjedu ovakve mržnje.

Jedinstvo u ljubavi i pobjedi razuma, mora biti jače od od svake mržnje koja se pokušava nametnuti kao matrica uspjeha.

Zato je važno jedinstvo na ovakvim vrijednostima postići i zajedničkim nastupom, odbacujući sve partijske sujete i razlike. Samo takvim nastupom se može pobijediti zlo mržnje koje prijeti i Nikšiću i Crnoj Gori.

Građanske vrijednosti nemaju alternativu i najveća odgovornost na postizanju jedinstva oko njih je na najvećim političkim strankama koje sada moraju pokazati mnogo više razuma i širine, a manje političke stranke dovoljno dobre volje i pameti.

Pamet u glavu! Ovo je borba za građanski Nikšić, Nikšić u Crnoj Gori, a ne u dijelu Srpskog sveta.

Portal Analitika