Portal Analitika
 • Politika
 • PARLAMENTARNI IZBORI
 • Društvo
 • Abiznis
 • Sport
 • Kolaž
 • Region / Svijet
 • Kultura
 • Nauka / Tehnologija
 • Kolumne
 • Savremena karijatida
 • Ostalo
Abiznis
 • Portal Analitika/
 • Abiznis /
 • Živković: Obezbijedićemo političku stabilnost i bolji životni standard, pokrenućemo investicioni ciklus vrijedan milijardu eura

Živković: Obezbijedićemo političku stabilnost i bolji životni standard, pokrenućemo investicioni ciklus vrijedan milijardu eura

Programski cilj naše koalicije je dapokrenemo investicioni zamajac vrijedan milijardu eura. Potrebna nam je nova vrijednost i ekonomski napredak. Bez ekonomskog napretka nema realne ekonomske održivosti, nema novih radnih mjesta i nema boljeg životnog standarda za građane Crne Gore. Da bismo obezbijedili ekonomski napredak potrebna nam je, prije svega, politički stabilna, odgovorna i kompetentna vlada", rekao je Danijel Živković, nosilac izborne liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada“ prilikom današnjeg obilaska Svetog Stefana. 

Živković: Obezbijedićemo političku stabilnost i bolji životni standard, pokrenućemo investicioni ciklus vrijedan milijardu eura Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

On je poručio da se moraju zaustaviti loše prakse koje su se desile nakon promjene vlasti 30. avgusta 2020. godine, kada su protjerivani investitori iz države, te da je nužno pokrenuti Crnu Goru.

"Danas se nalazimo na jednom od tih lokaliteta – Svetom Stefanu, biseru turističke ponude Crne Gore. Upravo su sa ovog mjesta protjerani investitori lošim, namjernim odlukama prethodne dvije izvršne vlasti i naravno lokalne vlasti koje su izmanipulisale dio građana i građanki Budve i Crne Gore, kako bi ih stavili u službu protjerivanje i rastjerivanje investitora", kazao je Živković i dodao.

"Umjesto konstruktivnog pristupa imali smo prilike da vidimo kakva je šteta nanijeta ekonomiji Crne Gore, kako su zatvorena radna mjesta i kako je investitor pokrenuo arbitražni postupak vrijedan više desetina miliona eura", istakao je v.d. predsjednika DPS-a.

On je saopštio da koalicija na čijem je čelu ima plan kako da pokrene Crnu Goru.

"Mi za to imamo plan. Posljednji uradak ili PR premijera u tehničkom mandatu, Dritana Abazovića, govori da je sve rađeno bez ikakvog plana, potpuno stihijski i da je sa jasnom namjerom rastjeran ili otjeran investitor ovdje koji je uložio ozbiljna sredstva u valorizaciju ovog značajnog turističkog potencijala.

Koalicija “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada“ ima jasan plan kako da vrati povjerenje investitora, kako da na realno održivim osnovama poboljša životni standard građana. I naravno, ova koalicija nudi prosperitet, nudi političku stabilnost i ono što je najvažnije – nudi bolji život svim građankama i građanima Crne Gore. Nema stabilne niti reformske vlade bez koalicije “Zajedno!“ koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Demokratska unija Albanaca i Liberalna partija, zaključio je Živković.


Portal Analitika

Komentari (8)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Andrew_neregistrovani
25.05.2023. 20:21

Za buducnost Crgne Gore, vjerujem u Vas Tim.SRECNO!!!!!!

7
1
B Bot_neregistrovani
25.05.2023. 17:40

Prvo ovi ljudi lažu, imali su 30 godina da nešto obezbjede, i uspjeli su. Obezbjedili su smanjenje populacije Crnogoraca u Crnoj Gori bar za nekih 10 procenata. Drugo DPS je od nekada socijalističke stranke, postala interesna organizacija koja sije podjele i na njima vlada. Toliko su uticali na mentalitet, da sada i njihovi oponenti koji su došli na vlast uzurpiraju državne resurse, i smatraju da je to normalno baš kako ih je DPS vaspitao.

4
9
B Balsa_neregistrovani
25.05.2023. 18:43

@Bot_neregistrovani Koalicija " Zajedno" je za nezavisnu, slobodnu, gradjansku, evropsku Crnu Goru, a ako ti se oni ne svidjaju, ti glasaj za one koji slave sa trobojkom, zele OB, klanjaju se Joanikiju, ne smiju crnogorsku zastavu da razviju za njene praznike itd.

8
2
D Danica_neregistrovani
25.05.2023. 18:53

@Bot_neregistrovani To sto su bili 30 godina samo pokazuje njihovu vrijednost.

4
2
D Dragan_neregistrovani
25.05.2023. 17:32

Hahaaaaaaaaaa. Vi nešto pokrenut i povećati standard?! Pa mislite li zaista da vam iko u vašim porodicama vjeruje, a kamoli šire, kad za više od 30 godina, nijeste nijeste uradili ništa, osim povećali saldo na sopstvenim tajnim i javnim računima. Pa za 30 godina nijeste otvorili jedan pogon, a ne fabriku u kojoj bi radilo više 50 ljudi. Pa takvog primjera nema ni u najsiromašnijim afričkim zemljama, a ne Evropi. Ajde neka neko navede jedan primjer i bilo koju zemlju na planeti da je manje uradjeno. Jedan jedini primjer. Da smo normalna i pravno uredjena zemlja, vama bi odavno bilo zabranjeno političko djelovanje.

5
6
P Papagaji_neregistrovani
25.05.2023. 18:47

@Dragan_neregistrovani Jeste li papagaji pa stalno pricate nauceno: " trideset godina, trideset godina, trideset godina..." ovo je jedina opcija za opstanak Crne Gore.🦜

5
1
K Karadag
26.05.2023. 09:02

@Papagaji_neregistrovani e da je papagaj.On je ćuk.

4
0
c crveno_neregistrovani
26.05.2023. 13:12

@Karadag Hahahahahaaaaa

1
0