Politika

Zirojević: Nova vlast nastavlja da remeti dobrosusjedske odnose, ovaj put na meti Hrvatska

Nova vlast i nova parlamentarna većina, nakon Kosova i BIH, nastavlja da remeti dobrosusjedske odnose sa državama okruženja. Ovog puta na meti se našla Hrvatska, inače članica EU i jedna od država koja je do sad davala najsnažniji vjetar u leđa Crnoj Gori na njenom evropskom putu, kazao je poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević. 

Zirojević: Nova vlast nastavlja da remeti dobrosusjedske odnose, ovaj put na meti Hrvatska Foto: Pobjeda/ Mara Babović
Portal AnalitikaIzvor

“Nama u opoziciji namjera je sasvim jasna - od Crne Gore je u regionu potrebno napraviti beogradsku ispostavu koja bi, osim sa Srbijom, sa svim drugim državama bila u lošim odnosima. No, ovog puta smo od Hrvatske dobili sasvim jasnu poruku - da će ovakvo ponašanje izvjesno dovesti do ugrožavanja evropskog puta Crne Gore”, navodi Zirojević. 

Dodaje da insistiranje na ovom pitanju ne iznenađuje od dijela vladajuće većine oličenog u koaliciji ZBCG koja se samo deklarativno zalaže za evropske integracije, ali je i te kako opasna poruka kada sa našim najbližim EU susjedom odnose svjesno i otvoreno kvari politički subjekt kome su puna usta Evrope.

“Sreća za Crnu Goru je to što i Hrvatska, i BIH i Kosovo znaju da u ovoj državi postoji opozicija koja je iskreno posvećena evropskim integracijama i dobrosusjedskim odnosima sa svim našim susjedima koji to zaista i žele. Zbog toga je naša obaveza da od predstavnika većine tražimo da prekinu politička prepucavanja na način da nanose direktnu štetu Crnoj Gori i da nesuglasice unutar koalicije rješavaju između svoja četiri zida, ne brukajući dodatno ovu državu pred našim međunarodnim partnerima”, zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika