Region

Zbog rezolucije o Srebrenici

Željka Cvijanović podnijela krivičnu prijavu protiv ambasadora BiH u UN

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović saopštila je da je Tužilaštvu BiH podnijela krivičnu prijavu protiv ambasadora BiH u Ujedinjenim nacijama Zlatka Lagumdžije zbog, kako je navela, zloupotrebe položaja i napada na ustavni poredak.

Dodik i Cvijanović Foto: SNSD
Dodik i Cvijanović
Portal AnalitikaIzvor

Objasnila je da je prijavu podnijela zato što je Lagumdžija „jednostrano i samovoljno preduzeo radnje u vezi sa pripremom teksta i podnošenja rezolucije o Srebrenici na usvajanje Generalnoj skupštini UN, bez obaveznog ovlašćenja Predsjedništva BiH“.

„Lagumdžija je dobio krivičnu prijavu i dobiće je svako ko ne poštuje Ustav i ustavom predviđene procedure i institucije, a onda ćemo vidjeti kakvo pravosuđe imamo“, kazala je Cvijanović, prenosi Klix.

Dodala je da je Lagumdžija radio samostalno, jer mu je saglasnost da to radi dao samo Denis Bećirović, a ne i nadležna institucija a uz to je, tvrdi, kršio procedure i pravila.

Cvijanović je ukazala i da pojedini ambasadori nastupaju prilično jednostrano, tražeći mišljenje jednog ili dva člana Predsjedništva.

Portal Analitika