Podgorica

"Obuka će pomoći da se podstakne duh saradnje i posvećenost zajedničkim opštim ciljevima"

Zeković: Prvi put obuka za novoizabrane odbornike i odbornice u Skupštini Glavnog grada

Skupština Glavnog grada u saradnji sa Zajednicom opština Crne Gore organizuju obuku na temu „Ovlašćenja i odgovornosti odbornika/ca i način vršenja odborničke funkcije“ kako bi rad gradskog parlamenta bio što uspješniji i efikasniji.  

Zeković: Prvi put obuka za novoizabrane odbornike i odbornice u Skupštini Glavnog grada Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

To je saopštio član GI “21. maj” i samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Aleksandar Saša Zeković.

„Na početku rada ovog saziva Skupštine predložio sam da se organizuje obuka kako bi odbornici i odbornice kvalitetnije obavljali svoju dužnost, pravilno se koristili poslovnikom i razvili potrebne vještine i znanja za jačanje svojih inicijativa. Predsjednica Skupštine, dr Jelena Borovinić Bojović, prihvatila je inicijativu i naložila da se u najkraćem roku i po prvi put organizuje obuka kako bi se predstavnici i predstavnice pripremili za uspješno predstavljanje građana i građanki Podgorice“, saopštio je Zeković.

Kako je dodao, treneri na obuci biće Dragan Šoć, advokat i bivši poslanik Skupštine Crne Gore i Mišela Manojlović, generalna sekretarka Zajednice opština i sertifikovana edukatorka Uprave za ljudske resurse.

„U aktuelni saziv gradske Skupštine ušao je veliki broj osoba koje su, poput mene, bez parlamentarnog iskustva, pa posvećenost i kvalitet rada zavisi od poznavanja i sticanja znanja i vještina koje su neophodne za obavljanje odborničkih obaveza i zadataka i uspješno zastupanje svih građana/ki“, kazao je on.

Uvjeren je, dodaje, da će obuka pomoći i da se odbornici i odbornice međusobno bolje upoznaju i da se podstakne duh saradnje i posvećenost zajedničkim opštim ciljevima. 

Portal Analitika

Komentari (8)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
H Hunter6
12.06.2023. 18:53

Sto je to lose u ovom predlogu? Nista. Ovo je za primjer kako treba da se radi jer ako odbornici ZNAJU svoj posao onda, prirodno, mogu da se drze odgovornim za to. Da se nije neko obucen za odbornika ili poslanika rodio? Ako ima stvarni razlog da se kritikuje Zekovic ili bilo koji drugo odbornik ili poslanik, tu sam prvi da kritikujem, bez pardona ili uvijanja, ali ovo je dobra stvar jer je to dobro za Podgorice , a i sire za citavu Crnu Goru!

0
0
B BabaRoga_neregistrovani
05.06.2023. 12:26

Pazi fotelju !

1
2
b brano_neregistrovani
05.06.2023. 11:53

ovaj je poludio

2
3
P Podgorica_neregistrovani
05.06.2023. 12:14

@brano_neregistrovani Nije uopšte. Folirant bio i ostao.

2
2
A ASZ
05.06.2023. 13:50

Poštovani @brano_neregistrovani Za razliku od drugih priznajem i nije me sramota da priznam da ne znam i da želim obuku da bih zaista bio odbornik a ne ikebana koja tamo śedi.

1
1
D Djaci_prvaci_neregistrovani
05.06.2023. 11:50

Odbornici i poslanici pripravnici, ali hoce da upravljaju opstinama i drzavom... Dok se nauce, prodje 30 godina i sve tako u krug. Ukinite te glupave parlamente, profesionalizujte uprave, pa da ne tracite vrijeme na obuke...

5
1
A ASZ
05.06.2023. 13:56

Poštovani @Djaci_prvaci_neregistrovani, zaista ste u pravu i moja je inicijativa bila u pravcu da se takav pristup promijeni. Mene nije sramota, i zato o tome javno zbori, da, zato što sam bez parlamentarnog iskustva, želim i trebam obuku kako da se koristim djelotvorno i konstruktivno (ne demagoški i populistički) Poslovnikom Skupštine i Statutom GG i da doprinosim kroz predlaganje novih odluka. Ne spadam u one koji sve znaju i odmah sve svemu vični. Ali vidite i po komentarima da je poruka da je loše i glupo, izgleda, biti iskren i ne treba pokazivati slabosti nego od prvog dana glumjeti mega Macho političara koji sve zna i sve može :)

2
0
A ASZ
05.06.2023. 14:06

Poštovani @Djaci_prvaci_neregistrovani, imam i jedan dodatak jer je važno da vodimo dijalog. Funkcija poslanika_ce je profesionalna i za njih je važno da budu aktivni i znaju da zastupaju građane_ke i nadziru Vladu. Funkcija odbornika_ce, s druge strane, nije profesionalna a nezavisno od toga potpuno je, u svakoj sredini, negradirana. Nemaju ni slobodan dan za pripremu za śednicu niti neplaćeni slobodan dan da dođu na śednicu. Partije i žele da “umrtve” odbornike_ce - dovoljno je da se pojave na śednice, da uglavnom ćute, ne komentarišu akte koje su im drugi pripremili i naravno da na kraju glasaju po dobijenoj instrukciji. Dižem glas protiv takve prakse. Takav odbornik ne želim biti. Zato valjda ovakva obuka ima smisla

1
0