Sci/Tech

Saopšteno Portalu Analitika

Završen konkurs "Mjerioci u kuhinji"

Kreativni konkurs „Mjerioci u kuhinji” završen je 15. aprila. U okviru konkursa, koji je Zavod za metrologiju pokrenuo 18. marta pristiglo je 26 video zapisa djece iz više gradova.

Mjerioci u kuhinji Foto: Zavod za metrologiju
Mjerioci u kuhinji
Izvor

Na konkursu su učestvovala djeca iz Podgorice, Nikšića, Berana, Cetinja, Budve i Kamenara, koja su u svojim video zapisima pokazala da ostankom kod kuće kreativno ispunjavaju slobodno vrijeme i pri tom pomažu roditeljima uspješno realizujući brojne atraktivne kulinarske recepte.

Zbog interesovanja i pozitivnih reakcija, Zavod za metrologiju omogućio je učešće na konkursu i djeci iz država regiona, pa su video zapise dostavila i djeca iz Beograda.

Na taj način, u okolnostima koje su zbog epidemije korona virusa slični u okruženju, Zavod je želio i da mališane van Crne Gore podstakne na kvalitetno i drugačije ispunjeno vrijeme kod kuće.

U okviru konkursa djeca ili njihovi roditelji mogli su da od kuće prave video zapise u kojima, na primjer, djeca mjere masu ili zapreminu namirnica ili pomažu u pravljenju kolača, palačinki, mafina i sl.

Uz zabavu, djeca su istovremeno učila i o mjernim jedinicama kilogram, litar, kao i manjim mjernim jedinicama gram, mililitar i njihovoj upotrebi u kuhinji.

S obzirom na to du su svi učesnici konkursa pokazali izuzetnu kreativnost i ozbiljan pristup zadatku konkursa, svima će biti i dodjeljene nagrade, o čemu će učesnici biti blagovremeno obaviješteni.

Zavod za metrologiju organizovanjem konkursa „Mjerioci u kuhinji“ dao je doprinos akciji „Ostani doma” i sprječavanju širenja korona virusa, kao i poštovanju mjera i preporuka zvaničnih nadležnih institucija.

Shodno tome, Zavod će i u narednom periodu organizovati slične konkurse za djecu u cilju podsticanja kreativnosti, učenja i zabave kod kuće.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.