Komentar

Komentar

Zašto je sve pošlo u tri lepe? I što činjeti

"Prihvatiti činjenicu da je sve propalo i zidati iznova. Śesti za sto i dogovoriti novi vid borbe. Vaninstitucionalni, jer institucije Crne Gore ne postoje"

Zašto je sve pošlo u tri lepe? I što činjeti Foto: Gradski portal
Antena MIzvor

Zato jer je data podrška za formiranje Vlade Dritana Abazovića. Time je rastočena energija Belvedera i slomljena kičma suverenističkim snagama.

Zato jer je gušena svaka inicijativa da se organizuju protesti povodom potpisivanja Temeljnoga ugovora. Time se izgubila jaka poluga za akciju.

Zato jer se suverenističke i proevropske partije zbog sebičnosti nijesu dogovorile oko vlasti na Cetinju. Time je ubijena ideja o objedinjavanju snaga.

Zato jer nije došlo do promjene struktura proevropskih snaga. Time su u kreiranju strategije, ideja i funkcionisanja tih snaga ostali isti ljudi koji su mahom krivi za sunovrat 2020.

Zato jer se za dvije godine nije radilo po novim standardima već po matrici po kojoj je proevropski blok funkcionisao do 2020.

Zato jer se svaki kritički ton na račun politike proevropskoga, suverenističkoga bloka od intelektualaca koji mu ideološki pripadaju, gledao kao neprijateljski i antipartijski.

Zato jer je zakazao rad s međunarodnom zajednicom i lobiranjem.

Zato jer se nije desilo objedinjavanje svih potencijala i preduprijedila agresivna anticrnogorska propaganda.

Što dalje?

Prihvatiti činjenicu da je sve propalo i zidati iznova. Śesti za sto i dogovoriti novi vid borbe. Vaninstitucionalni, jer institucije Crne Gore ne postoje. Tačnije, postoje, ali njima upravljaju lutke Aleksandra Vučića. Napraviti Vladu u sjenci i pokrenuti domaću i međunarodnu kampanju za spas Crne Gore.

Ukoliko ne bude oštrijeg odgovora na Vučićevu sukcesiju Crne Gore, dragi građani koji volite ovu zemlju, slobodno možete tražiti sreću vani, jer za one koji se ne uklapaju u svetosavski ram u njoj nema mjesta.

Zato, AKCIJA SAD!

Portal Analitika