Abiznis

Sukobljeni stavovi radnika Vektra Boke

Za jedne stečaj rješenje, za druge katastrofa

Bivši predsjednik Sindikata Vektra Boke Vojo Miljanić je kazao da se grupa od 120 radnika ove kompanije ograđuje od izjava predsjednika NVO Bivši radnici Vektra Boke Đorđa Rajaka koji se zalaže za uvođenje stečaja.

Za jedne stečaj rješenje, za druge katastrofa Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Oni su, kako je saopštio Miljanić, potpisali saglasnost da sva potraživanja naplate prodajom imovine ove kompanije.

- Sadašnjim radnicima Vektra Boke u ovom momentu se duguje 30 ličnih dohodaka, jedan dio četvrte rate po planu reorganizacije i desetak godina radnoga staža. Bivšim radnicima se duguje dio četvrte rate i oko 30 mjeseci doprinosa. Prodajom imovine bismo se najprije naplatili u potpunosti i dio radnika bi stekao pravo da li na redovnu ili prijevremenu penziju. Dio sadašnjih radnika bi naplatio i po 15.000 do 20.000 eura. To su ogromna sredstva za nas i rješavaju našu egzistenciju – poručilo je 120 radnika.

Navode da su u saznanju da Rajak, koga podržava deset do 15 bivših radnika, ide u Podgoricu sa, kako navode, nelegitimnim zahtjevima i neistinitom pričom.

- Pozivamo SDT da ih pozove i da ispita njihove navode o mogućoj prodaji akcija Vektra Boke, i da ispita ko ih finansira, savjetuje i gura ih protiv interesa svih radnika Vektra Boke i građana Herceg Novog i Crne Gore - poručila je grupa od 120 radnika u reagovanju.

Rajak je za danas najavio okupljanje ispred SDT i Vlade radi, kako je naveo, podrške za što brže rješavanje njihovih problema i „spas od pljačkaške grupe“. 

Odbijen zahtjev Elena grupe za izuzeće sudije
0
Odbijen zahtjev Elena grupe za izuzeće sudije
29.05.2024 12:47

 

Portal Analitika