Zanimljivosti

Xiaomi prešao samo 39 km i već se pokvario: Prodavci rekli da ne zaju šta je uzrok

U prodajnom centru nisu mogli da ustanove u čemu je problem.

Xiaomi prešao samo 39 km i već se pokvario: Prodavci rekli da ne zaju šta je uzrok Foto: Xiaomi
Portal AnalitikaIzvor

Xiaomi SU7 je možda prodajni hit u Kini, ali brojni vlasnici su iskusili probleme ubrzo nakon što su preuzeli ovaj električni automobil.

Tako je prošle sedmice vlasnik plavog SU7 ostao na "cjedilu" nakon samo 39 km. Kada se potražio pomoć od prodavca, ovaj mu je rekao da će automobil morati da se vrati u fabriku na analizu da se vidi da li može da se popravi, prenosi B92.

Vlasnik automobila, za kojeg se navodi da se preziva Ven, preuzeo je električnu limuzinu 4. maja iz centra za distribuciju kompanije Xiaomi u provinciji Fuđijan, da bi se auto pokvario već sljedećeg dana dok se vozio auto-putem.

Vozilo se iznenada zaustavilo, primoravajući vlasnika da ga parkira uz zaštitnu ogradu.

Neposredno prije kvara, poruka na digitalnoj instrument tabli SU7 davala je upozorenje da će automobil da se "ugasi", sugerišući vozaču da stane i kontaktira online servisni centar kompanije.

Zatim se pojavila druga poruka, u kojoj se navodi da je pogonski sistem neispravan.

Ostavši parkiran u zaustavnoj traci auto-puta Ven je morao da pozove šlep službu da preveze automobil u centar za isporuku.

Prema izvorima iz Kine, prodajni centar nije mogao da ustanovi u čemu je problem i obavijestio je vlasnika da mora da pošalje vozilo nazad u fabriku kako bi saznali šta nije u redu.

Vlasnik, međutim, ne želi da se auto popravi. Umjesto toga, on je zatražio potpuno novi SU7.

Međutim, u kompaniji kažu da je to nemoguće jer svi primjerci koji se trenutno sklapaju već imaju svoje vlasnike. To znači da bi vlasnik morao da izvrši novu narudžbu.

Xiaomi navodno sarađuje sa vlasnikom kako bi dogovorio pun povraćaj novca za neispravno vozilo i nadoknadio sve nastale troškove, piše Carscoops.

Procjenjuje se da je Xiaomi proizveo nešto više od 10.000 primjeraka SU7 od lansiranja vozila prije nekoliko mjeseci.

Više vlasnika je prijavilio različite probleme sa automobilom, kao što su nedostaci sa farbom, dok su neki izrazili sumnju u efikasnost sistema kontrole proklizavanja.

Nedavno je Xiaomi bio primoran da prizna da sistem automatskog kočenja u nuždi (AEB) prestaje da funkcioniše iznad 135 km/h i da će ostati neaktivan dok se ne izvrši softversko onlajn ažuriranje.

Portal Analitika