Region

“Vulin nije znao za hapšenje Belivuka dok nije objavljeno”

Advokat Vladimir Gajić rekao je večeras u "Utisku nedelje" da ima utisak da ministar policije Aleksandar Vulin nije znao za akciju hapšenja Veljka Belivuka, vođe navijačke grupe "Principi" i još 20 osoba i da je za nju je saznao kada je ona objavljena.

Aleksandar Vulin Foto: N1
Aleksandar Vulin
nova.rsIzvor

“Vidimo da ministar ne zna ni kako se oni zovu, ni kako se prezivaju, a to je zbog toga što je vjerovatno saznao za ovu akciju tek kada ju je objavilo Specijalno tužilaštvo”, napomenuo je Gajić.

Prema njegovim riječima, u jednoj ovakvoj akciji Vulin ne može da prođe bezbjednosnu provjeru, zato što je on na neki način umiješan u slučaj Jovanjica.

“On se brani tako što ga je predsjednik postavio na mjesto šefa policije. Čovjek koji je kontaminiran predmetom Jovanjice je sada ministar policije koji treba da nadgleda rad policije u tim predmetima. Kao što je ranije ministar policije Nebojša Stefanović sada prebačen na mjesto ministra odbrane, a Ministarstvo odbrane direktno učestvuje u postupku protiv Aleksandra Obradović, preko tužilaštva”, istakao je Gajić.

Znači, njih dvojica koji su svaki za sebe direktno ili indirektno umiješani u te slučajeve i sada su postavljeni na mjesta odakle se ti postupci kontrolišu.

Ovu akciju koja se dogodila prije neki dan Gajić vidi kao amputaciju i to objašnjava tako da kriminalni režim u kome ne postoji linija razdvajanja između mafije i vlasti, amputira jedan svoj organ koji je u toj mjeri zatrovan da može da otruje cio organizam i to je razlog tog postupka.

Gajić je ukazao i da smo specijalnog tužioca Mladena Nenadića sada prvi put vidjeli nakon toliko godina od kada je postavljen na tu funkciju i to objašnjava time da Vulin nije znao za akciju hapšenja Belivuka i da predsjednik ipak ne može da kontroliše baš sve.

“Postoje stvari koje prevazilaze našu zemlju u borbi protiv kriminala, imamo situaciju da se vozač Koluvije koji je optužen u Jovanjici 2 branio sa slobode, ali je sada u akciji DEA ponovo uhapšen ne zbog marihuane, nego zbog heroina i u tom kontestu treba posmatrati ovaj slučaj”, rekao je Gajić.

On je dodao da iz izjava Vulina zadnjih dva, tri dana, vidi da on ometa istragu, isto kao i predsjednik Vučić koji se u sve ove velike slučajeve miješa, a Krušik, Jovanjica, prisluškivanje i hapšenje Belivuka je jedan predmet.

“Imamo problem da je kriminal kao virus zarazio prije svega bezbjednosne strukture, policiju, a onda i tužilaštvo i sud, i taj virus ne može da se otkloni nikakvom vakcinom, tu je neophodna hirurgija”, naglasio je Gajić.

On je dodao da je Vučić sigurno znao za hapšenje Veljka Belivuka poznatog kao Velja Nevolja, jer je zainteresovan za taj postupak, ali tako da taj predmet bude pod kontrolom.

Portal Analitika