Politika

Ističe da treba inicirati izmjenu zakonske regulative

Vukić: Interes javnosti je prenos suđenja Vesni Medenici, Vrhovni sud da preispita odluku

Poslanik Socijalističke narodne partije Dragan Vukić pozvao je predsjednika Vrhovnog suda da preispita odluku kojom je odbijen zahtjev više elektronskih medija da se omogući direktan prenos suđenja bivšoj predsjednici Vrhovnog suda, Vesni Medenici.

Vukić: Interes javnosti je prenos suđenja Vesni Medenici, Vrhovni sud da preispita odluku Foto: Skupština CG
Portal AnalitikaIzvor

"Predsjednik Vrhovnog suda u skladu sa Sudskim poslovnikom ima mogućnost da odobri audiovizuelno snimanje suđenja i pozivam ga da to učini u ovom slučaju zbog nespornog javnog interesa, s tim da vijeće može iz opravdanih razloga odlučiti da se pojedini djelovi suđenja ne snimaju", poručuje Vukić.

On naglašava da je Vesna Medenica dugi niz godina bila na samom vrhu piramide crnogorskog pravosuđa i da joj se na teret, između ostalog, stavlja i nezakonit uticaj na donošenje odluka jednog broja sudija, ali i nezakonit uticaj na donošenje tužilačkih odluka.

"Odlukama sudija pod uticajem Medenice,uzimajući u obzir prepostavku nevinosti iz Zakina o kruvičnom postupku ojađeni su brojni crnogorski građani, koji i dalje čekaju na pravdu. Pravde u Crnoj Gori neće biti dok za nezakonit rad ne budu odgovoarali prvenstveno oni nosioci pravosudnih funkcija koji su sramota za ovu časnu profesiju, i kamen o vratu časnim tužiocima i sudijama", kaže Vukić.

Dodaje da treba inicirati izmjenu zakonske regulative i obezbijediti da sva suđenja koja se odnose na javne funkcionere budu dostupna javnosti direktnim prenosom iz sudnice.

"Javne funkcionere plaćaju građani da rade u njihovom interesu, a oni koji zloupotrijebe svoj položaj treba da snose odgovornost pred sudovima ove države, ali i pred sudom javnosti", kaže Vukić.

Danas počinje suđenje Vesni Medenici
0
Danas počinje suđenje Vesni Medenici
04.05.2023 06:58

 

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
Y Yuga_neregistrovani
04.05.2023. 09:18

Zelite još jedan rijaliti ,cirkus pravite .Pustite sudsku vlast da radi svoj posao a ti radi nešto korisno. Dosta nam je i suđenja i vas nesposobnih.

1
0
D Deki_neregistrovani
04.05.2023. 09:01

Ajde ne mlati , sta mene briga za to suđenje ,ako je kriva uhapsite je. Obican narod ne može razumjeti pravo i optužbe,jer nazalost pravda nije ono sto i pravo

3
0
n nina_neregistrovani
04.05.2023. 08:14

Brzo cete u vi na red budi siguran

3
0