Crna hronika

Ročište zakazano za osam sati

Danas počinje suđenje Vesni Medenici

U Višem sudu u Podgorici danas će početi suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sin Milošu i ostalim okrivljenima.

Danas počinje suđenje Vesni Medenici Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Početak suđenja zakazan za osam sati.

Podsjećamo, Vrhovni sud Crne Gore odbio je zahtjev za direktan TV prenos glavnog pretresa u predmetu protiv Miloša Medenice i drugih.

"Nakon okončanja istog, mediji će o toku glavnog pretresa biti obaviješteni putem javnog saopštenja", saopštili su iz suda.

Vanraspravno vijeće Višeg suda potvrdilo je 15. februara optužnicu protiv Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića i Milice Vlahović Milosavljević.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je 17. oktobra optužnicu protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice. Optužnicom se Medenica tereti da je bila dio kriminalne organizacije koju je formirao njen sin Miloš.

Na završenom ročištu za kontrolu optužnice protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, njenog sina Miloša i još 15 osumnjičenih, advokati su tvrdili da optužnica nije osnovana, da ima dosta i formalnih i materijalnih nedostataka i da nema dokaza da je Vesna Medenica izvršila krivično djelo koje joj se stavlja na teret, kazao je tada za Portal Analitika advokat Vesne Medenice, Zdravko Begović.

Begović: Nema dokaza da je Vesna Medenica izvršila krivično djelo koje joj se stavlja na teret
4
Begović: Nema dokaza da je Vesna Medenica izvršila krivično…
01.02.2023 13:21

 

Portal Analitika