Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Vujović, Krivokapić i Cikotić u Rimu: Potvrđeno blisko partnerstvo SDP-a sa evropskim socijalistima

"Maligne vanjske uticaje možemo lakše poraziti ako djelujemo složno"

Vujović, Krivokapić i Cikotić u Rimu: Potvrđeno blisko partnerstvo SDP-a sa evropskim socijalistima

Delegacija SDP-a na čelu sa predsjednikom Ivanom Vujovićem, koju su činili Ranko Krivokapić (član Predsjedništva Partije evropskih socijalista i Amina Cikotić, potpredsjednica Medjunarodne unije mladih socijalista),učestvovala je na izbornom kongresu evropskih socijalista koji je 2. marta održan u Rimu.

Vujović, Krivokapić i Cikotić u Rimu: Potvrđeno blisko partnerstvo SDP-a sa evropskim socijalistima Foto: SDP
Portal AnalitikaIzvor

“Kongres je održan pod sloganom „Evropu koju želimo – socijalna, demokratska, održiva“, i kao politički skup održan u susret predstojećih izbora za Evropski parlament usvojio je političku platformu i izabrao Niklasa Šmita za zajedničkog kandidata ove političke asocijacije za predsjednika Evropske komisije”, saopšteno je iz SDP-a.

Delegacija SDP imala je tokom Kongresa, kako su saopštili, niz bilateralmih susreta sa predstavnicima partnerskih političkih partija, posebno sa predstavnicima socijaldemokrata iz regiona – Hrvatske, Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije, Kosova.

U svim razgovorima je naglašena potrebasnažnijeg povezivanja socijaldemokratskih partija regiona imajući u vidu slične izazove sa kojima se naša društva suočavaju.

„Autokratiju, nacionalizam, kriminal i maligne vanjske uticaje možemo lakše poraziti ako djelujemo složno i uz bolju međusobnu koordinaciju, uz obaveznu podršku i pomoć evropskih socijalista. Region se nažalost ponovo suočava sa pogubnim politikama iz bliske prošlosti , koje sada imaju poseban podstrek u liku agresorske politike zvanične Moskve koja čini sve da zemlje regiona nikada ne postanu članice EU,“, naglasili su predstavnici SDP Crne Gore u razgovorima na marginama Kongresa partije evropskih socijalista.

Portal Analitika