Region

Vučić: Uskoro isitna o kupovini „Politike“ i „Novosti“

Izvor

Vučić je za RTS rekao da će građani do kraja avgusta znati punu istinu o tome i da će vlada i država zaštititi državnu imovinu i naći najpovoljniji mogući način za to.

On je naveo da je ista firma kupila i "Novosti", dodavši da "imaju formalne probleme, oko nedostajućih potpisa nekih vlasnika". "Znači, riječ je ne o velikoj medijskoj zainteresovanosti 'Ist medija grupe' koju je osnovalo jedno šabačko preduzeče po nalogu jedne političke partije", rekao je Vučić.

On je dodao da sa "Novostima" imaju "još neke formalne probleme oko nedostajućih potpisa nekih od vlasnika", dodavši da je to "potpuno ista stvar".

Prema njegovim riječima, posao države je da se pronađe najbolji pravni okvir kako i na koji način da se sprovede u dijelo ono do čega se došlo, da državnu imovinu zaštiti, a da oni koji su učinili nešto protivpravno za to odgovaraju.

"Sve ono što je urađeno sa 'Politikom', na isti način je urađeno sa 'Novostima', nedostaje im potpis jednog od vlasnika, ali o tome će nadležni državni organi više da govore", naveo je Vučić.

On je rekao i da je "potpuno ista procedura u pitanju, isto su milionski iznosi u evrima, ista kompanija je obavila sve". "Ta šabačka firma, odnosno moskovska iz Šapca je bila zainteresovana i za 'Novosti' kao i za 'Politiku' i sve je isto obavila", istakao je Vučić.

Na pitanje novinara RTS-a da li govori o "Farmakomu", Vučić je potvrdio da govori o toj firmi. "Zamolio sam vas da sačekate kraj avgusta i vidjećete reakciju države. Samo molim ljude za malo strpljenja, zato što niko od nas ne želi da na bahat i osion način pokazuje državnu silu", rekao je on.

Portal Analitika