Politika

Poručio predsjednik Opštine Pljevlja

Vraneš: Srbi su jedan narod, bez obzira na to gdje se nalazili

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš govorio je za beogradske "Novosti" o podršci Srba iz Crne Gore Aleksandru Vučiću. 

Vraneš: Srbi su jedan narod, bez obzira na to gdje se nalazili Foto: TV Hram
Portal AnalitikaIzvor

Vraneš ističe da je došao kao predstavnik srpskog naroda Crne Gore da isprati predsjednika Vučića na put za Njujork.

Kaže da je njihovim okupljanjem u Hramu Svetog Save, gdje je pored Vučića bio prisutan i Dodik, poslata poruka srpskog zajedništva.

Predsjednik Opštine Pljevlja izjavio je da je pred polazak Vučića u Njujork došao da mu prenese poruku Srba iz Crne Gore.

"Srpski narod u Crnoj Gori stoji čvrsto uz Srbe iz Srbije. Mi smo jedan narod bez obzira na to gdje se nalazili", kaže Vraneš.

Između ostalog, Vraneš je govorio i o odluci Vlade Crne Gore da se glasa za rezoluciju o Srebrenici i podsjeća da to nije odluka naroda, već pojedinih političara. 

Dodao je i da je pokazatelj dobre politike predsjednika Vučića to što stalno na njegov račun pristižu kritike od stranih ambasada. 

Vraneš je u Beograd došao kao predstavnik Srba i predstavnik Nove Srpske demokratije i Andrije Mandića, te prisustvovao jutros molitvi u Hramu Svetog Save pred polazak Aleksandra Vučića u Njujork, navode "Novosti". 

Knežević i Vraneš se molili sa Vučićem: Porfirije blagoslovio "bitku" protiv Rezolucije o genocidu u Srebrenici
99
Knežević i Vraneš se molili sa Vučićem: Porfirije…
20.05.2024 12:21

 

Portal Analitika