Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • Vojinović: Pozivamo redakciju Arsa da zajedničkim snagama učinimo da taj časopis bude što je nekad bio

“Popović zna đe nas može naći, a i doći ćemo đe bude trebalo”

Vojinović: Pozivamo redakciju Arsa da zajedničkim snagama učinimo da taj časopis bude što je nekad bio

Fokalizator je javno, prije svega zbog svijesti o značaju toga glasila u crnogorskoj kulturnoj prošlosti, uputio javni poziv uredništvu i autorima Arsa da za sve vrijeme teških uslova za rad objavljuju u Fokalizatoru, pod svojim logotipom, gostujući po principu revije u reviji

Vojinović: Pozivamo redakciju Arsa da zajedničkim snagama učinimo da taj časopis bude što je nekad bio Foto: Gradski portal
Portal AnalitikaIzvor

Glavni urednik Fokalizatora Vladimir Vojinović reagovao je na tekst "Likvidacija Arsa" Milorada Popovića koji je objavljen na našem portalu, a u kojem je navedeno da je Ministarstvo kulture i medija sudbinu časopisa prepustilo tročlanoj Komisiji, u kojoj su glavnu riječ imali Ognjen Spahić i Aleksandar Bečanović, koji su uz asistenciju Fokalizatora procijenili da ne postoji kulturni interes za daljnje publikovanje časoopisa.

Reagovanje prenosimo integralno:

"U svojstvu glavnoga urednika Fokalizatora, izdavačke kuće i časopisa koji su pomenuti u jutrošnjem tekstu Milorada Popovića, želim da s indignacijom odbijem svaku Popovićevu tezu o navodnoj umiješanosti, odnosno navodnom "asistiranju" Fokalizatora statusu koji Ars danas ima zahvaljujući upravo rukovođenju Milorada Popovića. 

Likvidacija Arsa
1
Likvidacija Arsa
23.09.2023 10:56

Štaviše, naš urednik za prozu Ognjen Spahić nije bio član te komisije za raspodjelu sredstava Ministarstva kulture, što sva javnost može provjeriti pukim listanjem novinskih članaka i čitanjem Odluke o raspodjeli sredstava.

Podśećamo javnost da je Fokalizator javno, prije svega zbog svijesti o značaju toga glasila u crnogorskoj kulturnoj prošlosti, uputio javni poziv uredništvu i autorima Arsa da za sve vrijeme teških uslova za rad objavljuju u Fokalizatoru, pod svojim logotipom, gostujući po principu revije u reviji. 

Dakle, u Fokalizatoru se čak može dobiti i stručna pomoć, ako neko želi da pokrene ili reorganizuje svoje glasilo. Pozivamo redakciju Arsa da zajedničkim snagama učinimo da taj časopis bude što je nekad bio. Ako to želi, gospodin Popović zna đe nas može naći, a i doći ćemo đe bude trebalo.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
d dragan_neregistrovani
23.09.2023. 14:23

Svaka cast Gospodine! Respekt!

4
0
C Cetinjanka_neregistrovani
23.09.2023. 12:10

Stidiš li se bar malo?

4
3
C Cetinje_neregistrovani
23.09.2023. 11:19

Neka ti prica Vladimire, ovo nijesi smio da uciniš! Bruka!!!!

5
2
I Ide vuk_neregistrovani
23.09.2023. 10:04

Čini mi se da Popović hoće rezultate svog nerada da pripiše navodnoj opstrukciji onih koji pojazuju kako se može. Vojinović iznad sujeta. Svaka čast.

4
7