Politika

Vlasnici Vijesti: “Pozdravljamo izjavu Čarapićke“

Izvor

“To i jeste smisao postojanja pravne države za koju se naši mediji zalažu od osnivanja”, poručili su Miodrag Perović, Željko ivanović, Ljubiša Mitrović i Slavoljub Šćekić, ocjenjujući da je Mugoša saopštio grube i iskonstriuisane neistine o navodnom uticaju Perovića i drugih suvlasnika dnevnika Vijesti na poslovanje Crnogorske komercijalne banke.

“Svi krediti koje su dobijali naši mediji ili mi lično, kao fizička lica, uredno su dobijani i uredno vraćani. Tako je bilo i sa kreditom koji posebno zanima Mugošu. U jesen 2007. tražili smo kredit od CKB-a da bi otkupili akcije našeg lista, jer bi u suprotnom nad njim bila uspostavljena kontrola krugova koji su željeli drugačiju uređivačku politiku lista”, tvrde četvorica vlasnika Vijesti, tvrdeći da su najveći dio kredita uredno vratili nakon godinu dana, kada su našli nove vlasničke partnere iz SAD i Austrije.

Četvorica vlasnika tvrde da su brojne inspekcijske kontrole do sada konstatovale zakonito poslovanje njihovog preduzeća. „U njima nikada nije konstatovana, kako tvrdi Mugoša, nikakva sumnjiva, a kamo li mafijačka radnja”, dodaje se u izjavi osnivača podgoričkog dnevnika.Oni se nadaju da “ovaj iznenadni posao” Čarapićku neće prekinuti ili odložiti njen rad na provjeri “brojnih dosijea i prijava sa vrlo detaljnim podacima o nezakonitim radnjama Mugoše, zahvaljujući kojima su glavni grad i građani Crne Gore oštećeni za destine miliona EUR koji su se, naravno, prelili u nečije privatne džepove”.

Portal Analitika