Komentar

Komentar

Vlahović: Živjeli Boris Raonić i Dritan Abazović!

Svaki slobodnomisleći i demokratski osvježeni intelektualac i evropejac treba da izrazi divljenje i punu podršku hrabroj, legitimnoj i pravednoj odluci (zakonitost i sporedne trice i kučine nećemo pominjati) članova Savjeta Javnog servisa RTCG koji su, uprkos i unatoč pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici, ponovo izabrali nezakonito izabranog generalnog direktora Javnog servisa, poštovanog i cijenjenog gospodina Borisa Raonića - za generalnog direktora Javnog servisa!

Vlahović: Živjeli Boris Raonić i Dritan Abazović! Foto: Pobjeda/Mara Babović
Miodrag Vlahović
Miodrag VlahovićAutor
PobjedaIzvor

Smatram da ta odluka zaslužuje puno razumijevanje i apsolutnu podršku svih društvenih činilaca, političkih partija, nevladinih organizacija, novinarskih udruženja, Crkve Srbije, Misije EU u Crnoj Gori, kao i svih prijateljskih i manje prijateljskih ambasada, od američke do ruske!

Dvadesetpetogodišnji student Raonić, koji nije bio u konfliktu interesa u trenutku izbora na ovu značajnu funkciju, i u čijem radu postoje mnogi zabilježeni uspjesi, uključujući nezakonito prenošenje vjerskih obreda Crkve Srbije i svadbenih svečanosti na Parlamentarnom kanalu, kao i izmišljanje i plasiranje benigne i nevine lažne vijesti da je na Belvederu, 05. septembra 2021, “pucano na policiju” - za što, još uvijek, nije dobio orden, niti bilo kakvo priznanje od domaćih i stranih obavještajnih službi, što je istinska nepravda, zbog koje i ovom prilikom dodatno protestvujem - morao je biti ponovo izabran! To je tako jasno. U suprotnom, bile bi dovedene u pitanje tekovine 30. avgusta 2020. A to se ne smije dovesti u pitanje. Kakav zakon i bakrači!

U naletu oduševljenja predlažem da se ukine - kao nepotreban - Viši sud u Podgorici, a da se članovi sudskog vijeća, koji su donijeli tu sramnu izdajničku presudu, osude na kaznu progonstva.

Takođe predlažem da se jedan od novih trajekata, koji tehnička vlada žuri da kupi dok još ima ključeve od kase, nazove - “Generalni Direktor Boris Raonić”. Time bi se umanjili duševni bolovi zbog straha da će taj generalni direktor i Savjet Javnog servisa RTCG morati iz svojih džepova da vraćaju dvogodišnja pozamašna primanja i premije nezakonitog generalnog direktora. A ni to se ne smije dozvoliti!

Takođe bih želio da iskoristim priliku (jer je jasna relacija i sprega Abazović - Raonić, još od nezakonitog imenovanja) i da izrazim veliko poštovanje i bezrezervnu podršku, sa elementima naglašenog oduševljenja, gospodinu tehničkom premijeru Vlade Crne Gore u ostavci Dritanu dr Abazoviću, počasnom doktoru neznanih univerziteta u Švajcarskoj i Albaniji, povodom njegovog novog besprizornog i upravo dripačkog (pardon!) nasrtaja na Gradsku RTV i njene novinare.

Sasvim je jasno da je uredništvo Gradske RTV jedino i ekskluzivno odgovorno što pripadnici nekih OKG (organizovanih kriminalnih grupa) pominju stanovitog “brata Abaza” u svojim SKY komunikacijama, za koje su mislili - i oni i taj njihov brat - da ih niko nikada neće čuti.

Želim, dakle, da vjeruje, vjerujem, znam i odgovorno tvrdim da taj “brat Abaz” nije ovaj Dritan Abazović, jer je gospodin Dritan Abazović napisao “Kritiku globalne etike” i nema nikakve veze sa smjenom šefa ANB zvog akcije protv srpsko-ruske špijunske mreže u našoj zemlji, ili sa preprodajom ukradenih, a zvanično spaljenih, cigareta. To je sigurno neki drugi “brat” Abaz, a ne ovaj divni i skromni smireni čovjek koji podržava slobodu medija u Crnoj Gori i koji za polotičke oponente i novinare koji mu ne aplaudiraju ima samo mudre riječi hvale.

Zato zahtijevam, u svojstvu lojalnog građanima, da se svi zaposleni u Gradskoj RTV preventivno pohapse i osude - bez suđenja, naravno - da bar tri puta pročitaju pomenuto remek-djelo Dritana Abazovića koji nije Brat Abaz! Ako ni to ne pomogne, onda im nema lijeka.

“Pokorno javljam”, takođe, svim građankama i građanima Crne Gore - svih vjera i nacija, uključujući i ateiste i agnostike - da je ovo, naravno, ironija i šala. Moja je nada da su i dva pomenuta građanina to shvatila i prije nego što su pročitali što im pišem.

Ali, kada se svakodnevno urušavaju institucije, ugrožavaju elementarne vrijednosti i principi pravne države, vladavine prava, kao i postulati slobodne javne riječi i nezavisnosti medija - jedino što nam preostaje, po mom skromnom mišljenju, prije drugih oblika građanskog i demokratskog otpora, jeste sprdnja sa onima koji ugrožavaju naše slobode i ljudska prava, naše društvo i našu državu,

Zbog toga, još uvijek - uz osmjeh, uskliknimo, svi zajedno, još jednom: živjeli nam i zdravi bili Boris Raonić i Dritan Abazović! Na mnogaja ljeta!

I to je moguće: Savjet RTCG opet izabrao Borisa Raonića za direktora
26
I to je moguće: Savjet RTCG opet izabrao Borisa Raonića…
01.06.2023 16:45

 

Portal Analitika

Komentari (16)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
m milojko_neregistrovani
02.06.2023. 18:11

vala jeste za sprdnju…. ali opasnu!0

8
0
v vjeracrnegore_neregistrovani
01.06.2023. 21:33

Nesto moraju i zaposljeni u RTCG da sami urade,izadju iz onog utvrdjenja i da protestuju dok ne smijene onog nikogovica-izdajnika !Ajmo ljudi !!! Ima li vas ?!

14
3
D DTX_44_neregistrovani
01.06.2023. 19:04

Na Danilove i tvoje tekstove navala neo-četničkih jadnika.

30
4
A Ambasador_neregistrovani
01.06.2023. 18:26

Mnogo se uzbude SNS/DF/URA botovi kada Vlahović napiše nešto.

29
5
J Jozo_neregistrovani
01.06.2023. 21:19

@Ambasador_neregistrovani Zato što je jako bitan i citiran u regionalnim i svetskim medijima.

4
7
F Fidel_neregistrovani
01.06.2023. 21:41

@Jozo_neregistrovani Pa jeste. :) Žao mi te je.

10
1
K Karadag
02.06.2023. 07:08

@Jozo_neregistrovani srbine mijenjaj nik provaljen si

4
1
M Miroslavx_neregistrovani
01.06.2023. 18:08

Joj, sto si mi duhovit. Pa nisi bio takav u Djakovici. Da zna Kurti odmah bi te pozvao da se vratis i da budes direktor nekog KUD- a . Da se ne dosadjujes i po vazdan piskaras ...

8
35
O Ozna_neregistrovani
01.06.2023. 18:34

@Miroslavx_neregistrovani Možda ga Kurti zaposli kao ambasadora u Beogradu. Kad nema kiše, dobar je i grad.

4
15
B Budun_neregistrovani
01.06.2023. 17:48

UA OKUPATORI !

35
5
M Miroslavx_neregistrovani
01.06.2023. 20:40

@Budun_neregistrovani Nemoj Miodraga zvati okupatorom, nije lijepo. On se bas trudio da bude kao domaci ....

5
15
M MiroslavGedža_neregistrovani
01.06.2023. 17:41

Burazeru, radiš li ti nešto korisno ili po cijeli dan tvituješ ?

7
35
P PobjedaCG_neregistrovani
01.06.2023. 18:04

@MiroslavGedža_neregistrovani Ovo nije tvit. :)

25
4
m miro_neregistrovani
01.06.2023. 17:00

sto ne radis nesto

7
34
C CETINJE2_neregistrovani
01.06.2023. 17:39

@miro_neregistrovani Evo ga opet bot BIA.

31
5
J Jozo_neregistrovani
01.06.2023. 21:21

@CETINJE2_neregistrovani Sitna je BIA za ovu veličinu, njega prati Putin lično...

9
6