Abiznis

Vlada: Sudski vještak utvrdio vrijednost imovine Luke Budva

Na sjednici održanoj dana 14.05.2024. godine, Vlada Crne Gore je zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da obrazuje komisiju za popis privremenih objekata u Luci Budva, kao i specijalizovane mehanizacije i opreme koja se nalazi u okviru Luke Budva za obavljanje djelatnosti nautičkog turizma, koju će činiti predstavnici Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i predstavnici Dukley Marina d.o.o.

Vlada: Sudski vještak utvrdio vrijednost imovine Luke Budva Foto: Vlada CG
Portal AnalitikaIzvor

“S tim u vezi, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je donijelo rješenje o obrazovanju Komisije za popis privremenih objekata u Luci Budva, kao I specijalizovane mehanizacije i opreme koja se nalazi u okviru Luke Budva za obavljanje djelatnosti nautičkog turizma”, saopšteno je iz Vlade.

Vlada: Luka Budva vraćena građanima
4
Vlada: Luka Budva vraćena građanima
21.05.2024 13:18


Ova komisija je, kako su saopštili, pristupila popisu 17.05.2024. godine, i nakon realizovanog popisa sačinila zapisnik o popisu koji je prilog ovoj Informaciji. 

“Zaključkom 2. Istih zaključaka, Vlada Crne Gore je zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da obrazuje komisiju za procjenu vrijednosti imovine Luka Budva. Imajući u vidu, da je procjena vrijednosti imovine Luka Budva vrlokompleksna, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je nakon sprovedene jednostavne javne nabavke angažovalo sudskog vještaka i ovlašćenog procjenitelja, da u ime Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine izvrši popis imovine u Luci Budva (Procjena vrijednosti popisane nepokretne i pokretne imovine)”, kazali su oni.

Shodno navedenom, Sudski vještak i ovlašćeni procjenitelj, je, navode u saopštenju iz Vlade, izvršio procjenu popisane imovine u Luci Budva, njene nabavne vrijednosti i sadašnjih vrijednosti, i utvrđeno je da je ukupna tržišna vrijednost popisane imovine 663.462,44 eura.

“Takođe, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je pripremilo i tekst Sporazuma o predaji državine Luke Budva koji će biti potpisan od strane Dukley Marina d.o.o Budva i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore”, saopštili su iz Vlade.

Portal Analitika