Društvo

Vlada: Uskoro Tviter nalog na crnogorskom jeziku

Izvor

Istraživanje je, naime, pokazalo da naša zemlja spada u 25 najbolje povezanih vlada i nalazi se tik uz američkog predsjednika Baraka Obamu, a preko 45 odsto tvitova naše Vlade je preneseno. Samostalni savjetnik u crnogorskoj Vladi Vuk Vujnović kaže za Antenu M da je naša zemlja na Tviteru 2011. startovala sa samo desetak korisnika:

“Danas je crnogorska Tviter zajednica znatno brojnija i veoma je aktivna, čak pokreću neke važne društveno odgovorne akcije. Savremeni odnosi sa javnošću ne mogu se svesti na komuniciranje sa medijima, sve veći značaj se pridaje i direktnoj komunikaciji Vlade sa građanima.”

Veliku važnost kominikaciji Vlade sa građanima pridaje i Ministartsvo za informaciono društvo i telekomunikacije koje pored Tvitera ima otvorene naloge i na Fejsbuku i Jutjubu. Emina Kalač kaže:

“Time želimo da postignemo interakciju i dobru komunikaciju sa građanima. Na Fejsbuk stranici predstavljenje su sve aktivnosti koje su lake I dostupne putem jednog klika i omogućavaju građanima da nam upute povratne informacije, preporuke i da to postane osnova za njihovo aktivnije učešće.”

A da i građani žele da učestvuju pokazuje i podatak da svaki drugi stanovnik naše zemlje koristi internet, a broj korisnika se iz dana u dan povećava. Kalač, međutim, upozorava na negativne strane društvenih mreža:

“Upravo u tom njihovom ekstremnom razvoju leži mogućnost zloupotrebe. U ovom kontekstu posebno se može razmatrati uticaj na najmlađi dio poplacije koji su ujedno I najveći korisnici društvenih mreža.”

Uz opasnosti ili ne društvene mreže sve više postaju nešto bez čega se ne može. A kako postaju i nezaobilazan dio vladinog komunikacionog plana Vuk Vujnović najavljuje:

“Prvi naredni korak u vladinom komunikacionom planu je pokretanje vladinog Tviter naloga na crnogorskom jeziku.”

A Tviter nalog na crnogorskom možemo očekivati već nakon avgustovskih odmora. (Antena M)

Portal Analitika