Politika

Iako čine gotovo 15 odsto populacije tog grada

Vjerovali ili ne: Među 37 budućih funkcionera u Pljevljima nema nijednog Bošnjaka ili Muslimana

Odbor za izbor i imenovanja predložio je 37 kandidata za članove savjeta i odbora direktora u javnim lokalnim preduzećima u Pljevljima, i na tom spisku nema niti jednog Bošnjaka ili Muslimana,. Onih koji se tako izjašnjavaju u Pljevljima prema posljednjem popisu iz 2011. godine ima više od 13 odsto.

Vjerovali ili ne: Među 37 budućih funkcionera u Pljevljima nema nijednog Bošnjaka ili Muslimana Foto: UGC
PobjedaIzvor

Ta skandalozna informacija potvrđena je i u javnom saopštenju Opštinskog odbora Bošnjačke stranke koji su optužili nekadašnji Demokratski front, Pokret ,,Evropa sad“, SNP, Demokrate i Uru da su ,,još jednom dokazali da su za njih Bošnjaci građani drugog reda u Pljevljima“.

– I pored činjenice da Bošnjaci i Muslimani čine oko 13 odsto stanovništva Pljevalja – po mišljenju ove vlasti i ovih partija, niti jedan pripadnik bošnjačkog naroda nije podoban da bude član savjeta javnih ustanova i članova odbora direktora čiji je osnivač opština – naveli su iz OO BS Pljevlja.

OBEĆANJA I RASPODJELA

Nova vlast je za članove upravljačkih organa predložila isključivo partijske kadrove, od kojih mnogi, prema saznanjima Pobjede, imaju sumnjive stručne reference. Nova vlast je obećala depolitizaciju javne uprave i dolazak stručnih kadrova, ali je to obećanje, kao i u slučaju Podgorice i ostalih gradova, potpuno izostalo. Raspodjela je izvršena shodno izbornom rezultatu pa je koaliciji oko nekadašnjeg DF-a pripalo osim predsjednika opštine i funkcija potpredsjednika

opštine, preduzeća Čistoća, Grijanje i Lokalni putevi, Centar za kulturu, Galerija, Biblioteka, Komunalna policija i mjesto glavnog administratora, kao i sekretarijati za stambeno-komunalne poslove, privredu, inspekcijske poslove i opštu upravu.

Koaliciji oko Demokrata pripala su mjesta predsjednika i sekretara lokalnog parlamenta, Služba za poljoprivredu, DOO Vodovod Pljevlja, Centar za sport i rekreaciju, RTV Pljevlja, JU Muzej, Direkcija za imovinu, IT sektor opštine, Služba unutrašnje revizije i mjesto potpredsjednika Skupštine, Sekretarijat za urbanizam, Sekretarijat za društvene djelatnosti kao i sekretarijat za mlade i sport.

Pokretu ,,Evropa sad“ pripašće mjesto potpredsjednika opštine i menadžera, glavni gradski arhitekta, Direkcija za izgradnju i Služba zaštite i Sekretarijat za finansije.

IMENA

Za članove Odbora direktora Vodovoda predloženi su su Miroslav Anđelić, Ana Popadić i Miroslav Drobnjak. U Odbor direktora Čistoće predloženi su Vladeta Kankaraš, Srđan Pivljanin i Milovan Gogić.

Novi članovi Odbora direktora Grijanja su Predrag Cvijović, Vojislav Zindović i Radmila Rovčanin. Za članove Odbora direktora Komunalnih usluga predloženi su Dušan Jović, Dragana Čolović i Andrija Stanić.

Vera Radovanović, Aleksandra Karović i Marko Terzić predloženi su za članove Odbora direktora Lokalnih puteva ispred osnivača Opštine Pljevlja.

Za članove Odbora direktora Centra za sport i rekreaciju predloženi su: Dražen Petrić, Vladan Vučetić, Petar Brašanac i Darko Palibrk.

Za članove Savjeta Zavičajnog muzeja predloženi su: Luka Cvijetić, Miloš Vraneš, Ana Dromljak i Bojana Šljivančanin.

Za članove Savjeta Narodne biblioteke ,,Stevan Samardžić“ predloženi su: Milena Palović, Jelena Drobnjak, Jelena Tomčić i Milutin Petrović. A u Umjetničkoj galeriji Vitomir Srbljanović, Milanka Jović, Radoje Rondović, Miljana Tešović i Tamara Janjić.

Ispred osnivača u Savjet Centra za kulturu predloženi su Velibor Pupović, Tijana Laković, Mira Pejatović i Luka Kovačević.

Prijedlog za razrješenje članova Upravnog odbora Dnevnog centra za osobe sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom nije imao većinu u Odboru za izbor i imenovanje.

O novim članovima Odbora direktora i Savjeta ustanova izjasniće se odbornici lokalnog parlamenta na sjednici zakazanoj za 29. maj. Odbor za izbor i imenovanje podržao je prijedlog da se za potpredsjednika Opštine izabere Darko Gazdić. Ova funkcija po koalicionom sporazumu pripala je Pokretu ,,Evropa sad“.

Prema koalicionom sporazumu, mjesto predsjednika Opštine pripalo je Demokratskom frontu, a Skupštine opštine Demokratama.

Kako predsjednik Opštine vidi dijasporu: "Dolaze Turci, snimite im face"

Predsjednik Opštine iz Nove srpske demokratije imao je nekoliko gafova prije nego što je izabran. Tako je na društvenim mrežama na dan predsjedničkih izbora objavljen video na kojem Dario Vraneš, po struci ljekar, vrijeđa dijasporu koja dolazi da iskoristi biračko pravo.

Na snimku se može čuti „dolaze Turci“ i „snimi im face“… kao i nekoliko brutalnih psovki.

– Evo me ispred autobusa sam, autobus iz Sarajeva pun Turaka stigao, evo ga snimam – kazao je na snimku Vraneš nakon nekoliko psovki.

Nakon velikih kritika, Vraneš je prije nekoliko dana postavio i bošnjačku zastavu na zgradu Opštine što je bilo pozdravljeno od strane predstavnika tog naroda.

Portal Analitika

Komentari (31)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
F Fukcije_neregistrovani
26.05.2023. 07:19

Takođe nema ni Crnogoraca ?

3
0
J JASAMOVO_neregistrovani
24.05.2023. 14:27

E sad ce "impotentni"EU politicari da ih natjeraju da izaberu jednoga izdajnika muslimana koji to prihvati i Popa ce reci da je sad OK

6
0
B Bilmen_neregistrovani
24.05.2023. 10:24

Dzabe vam sad plakanje. Jedini nacin da se nesto pitate je da BS poslije izbora izadje iz gubitnickog tabora i predje kod pobjednika i formira vlast sa PES-om, Demokratama, Mandicem i HGI-em.

6
15
n nmkneregistrovani_neregistrovani
24.05.2023. 12:13

@Bilmen_neregistrovani pa ko je sad u pljevljima na vlasti no ovi sto ih ti preporuci Bosnjacima da kod njih traze spas hahaha. I neka to no ja mislim da nema u toj vlasti niti jedan Crnogorac koji je za samostalnu Crnu Goru. Ne ne oni hoce da vlada jedna nacija, pa to smo znali i prije nista cudno

12
1
K Karadag
25.05.2023. 08:12

@Bilmen_neregistrovani hahaha da ti je kako da crnogorci ne postoje no ti ne moze bit.Ostrite nozeve ostrite,pazite da se ne posjecete.

2
0
d dezavidezavi_neregistrovani
24.05.2023. 09:41

da se nije u opstini u podgorici zaposliti mogao srbib i to ne da bude funkcioner nego i cata.ne placite suza nije vrjedno.

4
15
B Budo_neregistrovani
24.05.2023. 08:30

Pa u Danilovgradu Demokrate nemaju kadrova a imali su 1.100 glasova na lokalnim izborima i imenuju niskicane na funkcije u lokalnoj samoupravi... zasto to bjelopavlici trpe i zasto cute opozicione partije, drugo je pitanje... vidjecemo 11.juna na parlamentarnim izborima kako ce zbog svega toga proci Demokrate

13
2
T Tiki_neregistrovani
24.05.2023. 09:14

@Budo_neregistrovani vi ste svakako opozicija

5
2
V Vjerovanja_neregistrovani
24.05.2023. 07:18

Vjerovali ili ne za vrijeme DPS vlasti u npr. Podgorici, najviša funkcija do koje je mogao napredovati neki Srbin je bio portir u gradskoj administraciji, a predpostavljam da su činili i čine više oko 50 procenata sstanovnika opštine. Toliko o "demokratičnosti" i bivše vlasti, tako da oni sigurno nijesu neko ko ima pravo prigovarati na ovu temu iako je potpuno neprihvatljivo, ako je tačan podatak da u Oljevljima nema Muslimana na rukovodećim funkcijama. To meni liči na produženje DPS sistema "gradjanstva i demokratije", po kojoj je osnovni uslov za sticanje zvanja gradjanina po njima bio-da nijesi Srbin, svi ostali "grehovi" su mogli biti tolerisani.

10
19
D Dragan_neregistrovani
24.05.2023. 12:03

@Vjerovanja_neregistrovani evo pokazali ste da niste ni za portira

10
2
n nmkneregistrovani_neregistrovani
24.05.2023. 12:19

@Vjerovanja_neregistrovani a nemojte da vas zamolim previse je to, viđeli smo koliko je litijasa bilo iz vlasti sve vajni Srbi a bilo je i onih pravih sto u CG potrazise spas pa je nađose i posao i ostale benifite , no zaboravise pa potkopavaju temelje zajedno sa domacom furdom. A vise je Srba bilo na vlast u dps no Crnogoraca

9
1
V Vjerovanja_neregistrovani
24.05.2023. 13:05

@Dragan_neregistrovani Tačno. Pogodio si zato su vas Podgoričani na lokalnim izborima ne pobijedili nego "rasturili" u sitne političke komadiće, a glasali nas koji "nijesmo ni za portira". Šta li tek misle odnda o vama, nije teško predpostaviti, zar ne?

1
3
B Bitka_za_Pljevlja_neregistrovani
24.05.2023. 06:41

završetak rata 1945 god donijo je puto odgovora na sve borbe NOR-a,tako je nastala i ona čuvena,Sačuvaj me Bože četnika iz Pljevalja,ustaše iz Stoca,a svih iz Mostara!!!

24
3
K Kazejederpe_neregistrovani
24.05.2023. 11:41

@Bitka_za_Pljevlja_neregistrovani Ovo si ti prepjevao, orginal drugačije zvuči.

1
6
P PutSvile_neregistrovani
24.05.2023. 06:34

zašto se čude Pljevaljski muslimani ,pa još u vrijeme SFRJ postojala je strategija raseljavanja muslimana iz Taslidze -Pljevalja.razlog presjecanje ,,zelene transverzale,, grad gde je nekada živjelo 80% muslimana danas je postao suprotan i procentu i civilizaciji!!!

14
8
K Kazejederpe_neregistrovani
24.05.2023. 11:44

@PutSvile_neregistrovani A prije dolaska Turaka i nametanja islama, lokalno stanovnistvo činili su isključivo hrišćani.

2
6
K Karadag
25.05.2023. 08:15

@Kazejederpe_neregistrovani a prije dolaska Slovena??? Rimsko carstvo druze.Ocemo li do darwinovog majmuna???

1
0
R Realno_neregistrovani
24.05.2023. 06:17

Zar je važno da li su Bošnjaci ili muslimani ako živimo u građanskoj državi ?

11
13
K Karadag
25.05.2023. 08:16

@Realno_neregistrovani ne ali ovo vise nije gradjanska drzava ima par godina.

0
0
H Hajla_neregistrovani
24.05.2023. 06:17

Naravno da ih nema kad je njihov jedini predstavnik BS koji je odabrao gubitnicku stranu i sad su irelevantni

12
12
T Tommy
24.05.2023. 06:14

Đe je sada pljevaljski medo, da se oglasi ?

22
3
D Daki_neregistrovani
24.05.2023. 05:49

Srpski svet u ofanzivi , šta ste očekivali ?

31
6
R Rimbun_neregistrovani
24.05.2023. 05:33

E to su "pioniri" Vučića,ispostava DF za CG.Ugroženu Srbi,valjda ih je strah,pa da su svih 37 na okupu.

29
5
G Glas_neregistrovani
24.05.2023. 05:31

Izbori su 11jun

33
5
A AdaBojana_neregistrovani
24.05.2023. 05:19

Vjerovali ili ne, slična je situacija sa Crnogorcima u Ulcinju.

33
6
m mirko_neregistrovani
24.05.2023. 07:21

@AdaBojana_neregistrovani To je okej, jer ako ćemo po činjenicama Crnogorci kao nacija i ne postoje, a mjesta u upravi grada su stalna i kako postaviti fikciju na realnu i stvarno postojeću funkciju?

4
14
U Ulcinjanin_neregistrovani
24.05.2023. 07:55

u Ulcinju nema prema realnom stanju 10 familija koje se deklarišu kao Crnogorci.znači Ulcinjski pravoslavci su zadržali onaj radikalno svetosavski nacijonalizam i 90% njih pravoslavaca mrze Crnogorce i Crnu Goru jer se izjašnjavaju prema zapovjedima JOANIKIJA.

9
3
S Sreten_neregistrovani
24.05.2023. 09:50

@mirko_neregistrovani Ide ti prijava za ovo. 😘

4
1